Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 65

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 65 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 65

Soru: 4) Bir insanın okuduğu her şeyi muhafaza etmesini istemek, yediği her şeyi midesinde muhafaza etmesini istemekten farksızdır. Yediği şey onu bedenen, okuduğu şey de zihnen beslemiştir. Nasıl ki beden kendisiyle türdeş olanı hazmederse bir insan da kendisini ilgilendiren, dikkatini çeken şeyi muhafaza edecektir. Bir başka deyişle düşünce sistemiyle örtüşen bilgileri bünyesine alacaktır. Bu metinden aşağıdakilerin hangisi çıkarılabilir?

A) İnsan, ilgisini çeken bilgileri hafızasında depolar.
B) Anlaşılır olmayan kitaplardaki bilgiler kalıcı olmaz.
C) Toplumca tanınmayan kişilerin yazıları akılda kalmaz.
D) Vücudun en temel ihtiyacı beslenmektir.

  • Cevap: A

Soru: 5)

Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz veya yüksek | maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olmaktadır. Bu etkiler arasında hastalık ve ölüm oranlarında artış olması, ilaçların yan etki riskinin artması, kaynakların yanlış tüketilmesiyle sonuçta temel ilaçlara bile ulaşılabilirliğin azalması, acil ve temel ilaçlara karşı gelişebilecek dirence dayalı olarak tedavinin ekonomik ve sosyal maliyetinin artması sayılabilir. Bu nedenlerden dolayı dünyada çeşitli çözüm yolları üretilmeye, geliştirilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda “Akılcı İlaç Kullanımı (AİK)” çalışmaları başlatılmıştır.
Bu parçadan,
I . Bilinçsiz ilaç kullanımı hastalıklara karşı direnç oluşturmaktadır.
II . Akılcı ilaçlarla ilaç kullanımındaki yanlışlıklar giderilmek istenmektedir.
III . AİK, uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen bir çalışmadır.
IV. Akılcı olmayan ilaç kullanımı birçok sorunu da beraberinde getirmiştir.
yargılardan hangileri çıkarılabilir?

A) I ve III
B) I ve IV
C) II ve III
D) II ve IV

  • Cevap: D

Soru: 6) Hıdrellez Bayramı’yla büyük benzerlikleri olan Mayıs Yedisi; Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde yılın bereketli ve sağlıklı geçmesi gayesiyle kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Miladi takvime göre 20 Mayıs’a denk geldiğinden bu tarihte kutlanan Mayıs Yedisi’ne “Su Bayramı” ve “Deniz Bayramı” da denmektedir. Mayıs Yedisi’nin Çepnilerden kaldığı rivayet edilmektedir. Bu rivayete göre Çepniler, Mayıs Yedisi’nde yaylaklara çıkmadan önce denizde kendilerini ve hayvanlarını yıkar; deniz havası alarak sağlık, güç ve moral kazanır, sonbahara kadar denizle vedalaşırlarmış. Giresun il merkezindeki kutlamalar Aksu Irmağı’nın denize döküldüğü yerde yapılmaktadır. Burada deniz suyuyla temas edilir, “Derdim, belam denize…” denerek denize taş atılır, Giresun Adası’nın etrafı teknelerle dolaşılır. Giresun’da yapılan Mayıs Yedisi törenleri, günümüzde Uluslararası Karadeniz Aksu Festivali olarak kutlanmaktadır. Bu metinde “Mayıs Yedisi”yle ilgili aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?

A) Hangi amaçla yapıldığına
B) Hangi illerde yapıldığına
C) Farklı şehirlerde farklı isimler verildiğine
D) Yapılan etkinliklere

  • Cevap: C

Soru: 7) Canlıların vücutlarındaki metabolik etkinlikler, günlük güneş ışığı miktarına ve güneş ışığının alınabilme saatlerine göre belirli bir döngüyü izliyor. Bazı bitkilerin çiçeklerinin açılıp kapanması, bazı hayvanların geceleri aktif hâle geçmesi, buna verebileceğimiz en güzel örneklerdir. Özellikle hormon salgılarının böyle 24 saatlik ritimler hâlinde düzenlenmesi, “biyolojik saat” olarak adlandırılıyor. Herhangi bir nedenden ötürü bu döngüde düzensizlik yaşanması da biyolojik saatin şaşmasına neden oluyor. Bu metinden hareketle biyolojik saatle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) Canlıların vücutlarında her gün belirli bir sırayla devam eden etkinlikler vardır.
B) Canlılar, bir gün süresine göre kendini programlar.
C) Alışılmışın dışında yaşananlar dengesizliğe sebep olur.
D) Hormon salgılarındaki bozukluklar, hastalıklara neden olur.

  • Cevap: D

8. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 65 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!