Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Meb Yayınları

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 79

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 79 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları Sayfa 79

Soru: 4) Zayıf bir kalp ve dolaşım sistemi, kişilerin günlük etkinlikleri yerine getirmelerini yaş ilerledikçe engellemeye başlar. Bu nedenle, kalp-dolaşım sisteminin geliştirilmesi sağlığımız açısından çok önemlidir. Dinlenme sırasında kalp atış hızının yavaş olması, kalp-dolaşım sisteminin sağlıklı olduğunu gösterir. Ergenlik döneminde olanlar ve genç yetişkinler için ortalama kalp atış hızı dakikada 70-80 arasıdır. Hareketli bir yaşam sürenlerde bu hız artabilir. Kalp atış hızını geliştirmek için yalnızca bir egzersizi, yaşam boyunca düzenli olarak yapmak yeterlidir. Yarışmalara katılmak gibi bir isteği olmayan ancak formda kalmayı isteyenler için 20 dakikadan az olmamak koşuluyla haftada en az üç gün kesintisiz yürümek ya da koşmak uygun olur. Bunu yaparken hızı doğru ayarlamak gerekir. Bu metne getirilebilecek en uygun başlık aşağıdakilerden hangisidir?

A) Spor ve Hız
B) Gündelik Yaşam
C) Spor ve Sağlık
D) Form Tutmak

  • Cevap: C

Soru: 5) Aşağıdaki metinlerden hangisine “Su Çemberi” başlığının getirilmesi en uygundur?

A) Sağlık açısından içme suyunun en önemli yararları arasında enerji seviyelerinin korunması, vücut ısısı, metabolizma ve solunum yer alır. Içme suyu; kabızlık, mide ekşimesi, migren, gastrit, ülser, böbrek taşı, sırt ağrılarının önlenmesinde yardımcı olur.
B) Doğal kaynak suları ve doğal mineralli sularda kalsiyum, magnezyum, bikarbonat, demir gibi elementler bulunur. Suyun içindeki kalsiyum miktarı 250 mg’a, magnezyum miktarı 75 mg’a, bikarbonat miktarı 600 mg’a yakınsa bu su elektrolit açısından zengindir diyebiliriz.
C) Normal şartlarda sağlıklı bir insanın içtiği makul ölçülerdeki fazla suyun bir zararı olmaz. İhtiyaçtan fazla su içilse bile vücuttaki hayati maddelerinin dışarı atılması söz konusu değildir. Fakat uzun süre su içildiğinde vücudun su-tuz dengesi bozulur ve ciddi sorunlar meydana gelir. Aşırı su alımı ile hücrelerin içinde bulunan tuz dışarı çıkar. Bu durumdan en çok beyin hücreleri etkilenir ve beyinde hasar meydana gelir. D) Yeryüzünde sıvı hâlde bulunan suyun buharlaşma yoluyla gaz hâline geçerek atmosfere karışması, atmosferde yoğunlaşıp yağış olarak yeryüzüne
düşmesi, bir kısmı yer altı sularına karışan suyun akarak hareket edip tekrar yeryüzüne çıkması şeklinde bir döngü vardır. Bitkiler de terleme yoluyla gaz hâline geçen suyu atmosfere iletir ve su döngüsüne katkıda bulunur.

  • Cevap: D

8. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 79 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!