Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 8

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 8 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 8

Ziraat Fakültesinde okuyan Zehra, bitirme tezini sukulent bitki türleri ile ilgili araştırma üzerine yapmaktadır.
Zehra’nın tez sunumu şu şekildedir:

Sukulent, kaktüs familyasından bir bitkidir. Kelime anlamı olarak “özü ve suyu olan” demektir. Yaprak saplarına, gövdelerine, köklerine ve yapraklarına su toplayabilen bitkilerdir. Patlayacakmış gibi dolu yaprakları minik tüylerle kaplıdır. Bu şekilde buharlaşmayı yavaşlatarak su tutma oranını arttırmakta zorluk çekmez. Sukulentler, iç ve dış mekânlarda kullanılabilen bitkilerdir. Yetiştiriciliği ve bakımı birçok bitkiye göre çok kolaydır. Sukulentler, su yetersizliği ve yüksek sıcaklık gibi uç çevre koşullarına; genel morfolojik özellikleri, yaşam biçimleriyle uyum sağlayan bitkilerdir.

Zehra, sunumunda anlamlarının bilinmeyeceğini düşündüğü bazı sözcüklerin sözlük anlamlarını vermiştir. Bu sözcükleri parçadan bulup anlamlarının karşılarına yazınız.

  • Cevap:

• Kaktüsgillerden, yaprakları yayvan ve dikenli, güzel, parlak renkte çiçekler açan bir bitki, atlas çiçeği. (Kaktüs)
• Birçok ortak özelliği sebebiyle bir araya getirilen cinslerin topluluğu, fasile. (familya)
• Ağaç ve bitkilerin dallarının dışında kalan ana bölümü. (kök)
• Bitkileri toprağa bağlayan, topraktaki besi maddelerini emmesine yarayan klorofilsiz bölüm. (gövde)
• Buharlaşmak işi, buğulaşma, tebahhur. (buharlaşma)
• Yapı bilimsel. (morfoloji)

Sabırgiller (Agave): Büyük yapısı ve geniş görünümü ile avize ağacına benzer. Çöl bölgelerinde ve kurak bölgelerde yetişir. Uzun, sivri, kılıca benzeyen yaprakları vardır. Büyük yapılı formları geniş giriş, salon, büro, koridor ve merdivenler gibi yerlerde fazla bakım gerektirmeden dekoratif olarak kullanılabilir. Dayanıklılıkları dışında, egzotik şekil ve renkleri de önemli süsleyici ögelerdir. ı————————————————————————————————————–1
Çöl Gülü (Adenium): İlginç görünümlü, kodeks yapılı ana gövdesi ve çok güzel çiçekleriyle dikkat çeker. Ana gövdeden dağılan dallarıyla 5 metreye kadar uzayabilen küçük ağaç formundadır. 20 kadar çeşidi olduğu söylense de altı türü kabul görmüştür. Yetiştirilmesi ve bakımı çok zordur ayrıca öldürücü derecede zehirlidir.
Euphorbia: Sütleğengiller familyasından otsu ve odunsu bir bitkidir. Beyaz ve zehirli bir öz suyu vardır. Gövdesi silindir biçimindedir. Sarı, beyaz çiçekleri ve etli yaprakları vardır. Karadeniz, Marmara ve Ege bölgesinde görebileceğiniz her otluk alanda karşımıza çıkar. İçinde birçok fayda barındırır.
Pitaya: Anavatanı Vietnam olan Pitaya, ülkemizin güney sahillerinde ve Akdeniz’in çevresinde doğal olarak yetişen bir kaktüsün meyvesidir. Bu meyvenin içinde susam benzeri küçük çekirdekler dışında ise dikene benzeyen pütürlü bir yüzey vardır.

8. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 8. Ünite Sayfa 8 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!