Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Biyoloji Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları Ez-De Yayıncılık

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Ez-De Yayıncılık Sayfa 64 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 64 Cevapları Ez-De Yayıncılık

Yapısında adenin, guanin, sitozin ve urasil ribonükleotitlerini bulunduran RNA molekülünün üç çeşidi vardır:

Mesajcı RNA (mRNA): Protein sentezleneceği sırada DNA molekülünden şifreleri alıp sitoplazmada yer alan ribozomlara taşır.
Ribozomal RNA (rRNA): Özel proteinlerle bir araya gelerek ribo- zomların alt birimlerini oluştururlar.
Taşıyıcı RNA (tRNA): Sitoplazmadaki serbest amino asitleri yakalayarak protein sentezinin gerçekleştiği ribozomlara götürür.

g. ATP (Adenozin Trifosfat): Hücrelerin kullanabildiği enerji molekülünün adı ATP’dir. ATP’nin yapısında adenin adı verilen azotlu organik bir baz, riboz şekeri ve üç tane fosfat molekülü bulunur. Adenine 5C’lu riboz şekerinin bağlanmasıyla adenozin nükleoziti oluşur. Adenozin nükleozite üç fosfat grubu bağlanır ve adenozin trifosfat (ATP) adını alır

• ATP molekülündeki fosfat grupları arasında bulunan yüksek enerjili bağların kopmasıyla belirli bir miktar enerji açığa çıkar.
• İkinci ve üçüncü fosfat arasındaki bağ kırıldığında, ATP molekülünden bir fosfat ayrılır ve ADP molekülü oluşur. Bu dönüşüm sırasında açığa çıkan enerji, hücrenin yaşamsal faaliyetlerinde kullanılır.
• ATP molekülü hücre içinde sentezlenen ve sentezlendiği hücrede kullanılan bir enerji molekülüdür.
• Bir hücrede sentezlenen ATP molekülleri başka hücrelere aktarılamaz.
Hücrelerin bulundurduğu besin maddelerindeki kimyasal bağlar, solunum tepkimelerinde görev alan enzimlerin kontrolünde kademeli olarak koparılır. Bu durum aniden çok yüksek enerjinin açığa çıkmasını engeller ve hücre zarar görmez

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

9. Sınıf Ez-De Yayıncılık Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 64 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!