Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 62

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 62 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 62

2- ampa yol alırken dağcılardan biri dağların oksijen bakımından zengin olduğunu ve yükseldikçe oksijenin artacağını söylemiştir. İleri sürülen bu düşüncenin doğru olup olmadığını gerekçelendirerek açıklayınız.

  • Cevap: İleri sürülen düşünce doğru değildir. Yüksek yerlerde atmosfer basıncı düşer ve hava seyrelir. Hava içindeki oksijen molekülleri de seyrekleşir. Aynı miktarda oksijen için çok daha sık ve daha derin soluk almamız gerekir.

3. Dağcılar, 2. kampta gündüz 32 oC’ye çıkan hava sıcaklığının gece -4 o C’ye düştüğü ölçmüştür. Dağda gün içinde sıcaklık farkının fazla olması nasıl açıklanabilir?

  • Cevap: Yüksek kesimlerde atmosfer içindeki nem oranı azdır. Bu nedenle gece gündüz arasındaki sıcaklık farkı fazladır.

4. 3. kamptayken dağcılardan biri baş ağrısı, mide bulantısı ve hafif göğüs ağrısı şikayetlerinde bulunmuştur.
Diğer bir dağcı bu rahatsızlıkları hava basıncının düşük olmasına bağlamış ve durumun kötüye gitmemesi için önlem alınması gerektiğini söylemiştir. Buna göre ortaya çıkan sağlık sorunlarının çözülmesi için ne yapılmalıdır? (Güvenilir kaynaklardan araştırarak kendi cümlelerinizle ifade ediniz.)

  • Cevap: Dağların yüksek kesimlerinde hava basıncı düşük olduğu için oksijen seyrekleşir. Oksijen yetersizliği nedeniyle (solunum sayısı, solunum derinliği ve kalp atım hızı artar; idrar atılımı artarak kandaki alyuvarlar yoğunlaşır) kişi bu ortama uyum sağlayamayarak “akut dağ hastalığı” belirtileri gösterebilir. Bu durumdaki dağcıların hava basıncının daha yüksek olduğu alçak seviyelere inmeleri gerekir.

9. Sınıf Meb Yayınları Coğrafya Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 62 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
angry
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!