Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 23

“9. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 23” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Coğrafya Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 23

DÖNENCELER ARASI HESAPLAMALAR

Yönerge: Aşağıdaki metni okuyunuz, görseli inceleyiniz ve soruları yanıtlayınız.

Güneş ışınlarının dik düştüğü sahalar dönenceler ile sınırlıdır. Kuzey Yarım Küre’de Güneş ışınlarının en sok dik geldiği enlem Yengeç Dönencesi’dir (23° 27’ Kuzey). 21 Haziran tarihinde Güneş ışınları öğle vakti Yengeç Dönencesi’ne dik açıyla düşer. Güney Yarım Küre’de Güneş ışınlarının dik geldiği en yüksek enlem ise Oğlak Dönencesi’dir (23° 27’ Güney). 21 Aralık tarihinde de Güneş ışınları Oğlak Dönencesi’ne dik gelir. Güneş ışınları yıl içerisinde dönencelere bir kez, dönenceler arasına ise iki kez dik açıyla gelir. Güneş ışınlarının dik geldiği enlem dereceleri yaklaşık dört günde bir derece değişir. Örneğin 21 Mart’ta öğle vakti Güneş ışınları Ekvator’a dik gelir. 25 Mart’ta da yaklaşık olarak 1° kuzey enlemine öğle vakti Güneş ışınlarının dik açıyla geldiği söylenebilir.

1. Metin ve görselden faydalanarak dönence kavramını nasıl tanımlarsınız?

  • Cevap: Dönence: Sınırlarını eksen eğikliğinin belirlediği, Güneş ışınlarının dik açı ile düştüğü en son enlemlerdir. 23° 27′ kuzey enlemi Yengeç Dönencesi, 23° 27′ güney enlemi Oğlak Dönencesi’dir.

9. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 23 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!