Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 32

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 32

1. Dinin Tanımı ve Kaynağı

Yüce Allah ilk insandan itibaren peygamberler ve kutsal kitaplar göndermiştir. Bu sayede varlıkların en üstünü unvanına sahip olan insanın topluma ve çevresine zararlı olmasına engel olmuştur. Din; insana dünyada varoluş amacını bildiren böylece hayata anlam katan, insanın dünya ve ahiret mutluluğunu hedefleyen ilahi sistemdir.

1.1. Dinin Tanımı

Din insanın Tanrı, diğer insan ve varlıklarla münasebetlerini düzenleyen ve hayatına yön veren, onlarla ilgili davranışlarına esas olacak kurallar bütününe verilen addır.*2* İnsanla beraber var olan, tarihin bütün devirlerinde ve bütün topluluklarında karşılaşılan din olgusu, çeşitli şekillerde kendini göstermektedir.

Arapça kökenli bir kelime olan din; sözlükte “örf ve âdet, ceza ve karşılık, mükâfat, itaat, hesap, boyun eğme, hâkimiyet ve galibiyet, saltanat ve mülkiyet, hüküm ve ferman, makbul ibadet, millet, şeriat” gibi anlamlara gelmektedir.

Mekke Dönemi’nin ilk zamanlarında inen ayetlerde din terimi “yevmü’d-dîn” (din günü; hesap, ceza-mükâfat günü) şeklinde geçer. Bu tabir, ilk dönem ayetlerinin genel kapsamına uygun olarak insanın iman ve ameline göre hesaba çekileceği ahiret gününü ifade eder. Mekke Devri’nin ikinci yarısında nazil olan dinle ilgili ayetler incelendiğinde bu ayetlerde artık ilk dönemlerde vurgulanan sorumluluk ve hesaptan tevhid (Allah’ın birliği) ve teslimiyete geçildiği görülür. Buna göre insan sadece Yüce Allah’a ibadet edecek, O’na ortak koşmayacaktır. Din, Allah (c.c.) tarafından konulan ve insanları O’na ulaştıran yoldur (Görsel 2.1). Yine bu dönemdeki ayetlerde öne çıkan “dinde ihlaslı olma” ifadesinde vurgulanan ihlas, kişinin bütün hayatını Yüce Allah’a vakfetmesi, bütün samimiyetiyle O’na bağlanıp teslim olmasıdır. Yalnızca sıkıntı ve üzüntü anında Yüce Allah’a yönelmek değil her zaman O’nu hatırlamak ve O’nun koyduğu ilkelerden ayrılmamaktır. “Doğru yol”, “dosdoğru din” ve “İbrahim’in dini” ifadeleri ayetlerde yer almakta ve birbirlerini desteklemektedir. Kur’an-ı Kerim’de din kelimesinin kullanıldığı bazı anlamlar; Kanun, şeriat, millet, “

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 32 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!