Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Din Kültürü Erkad Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 36

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 36 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 36

…bulunan öğrencisi Andrevv Lang (Endruv Leng), Güneydoğu Avustralya ilkel kabilelerinde animizme rastlanmadığını fakat insanların ahlaki kurallara uyup uymadıklarını denetleyen ve gökte bulunan bir yüce Tanrı fikrine her yerde rastlandığını ortaya koydu.<17) Buna benzer bir ilkel tek tanrıcılık VVİlhelm Schmidt (Vilhelm Şimit) tarafından da savunuldu. O, bütün ilkel kabilelerde bir yüce varlık inancının delilleri bulunduğunu ispat etti. Bütün dinî gelişmelerin başlangıcında görülen, her şeye kadir bir yüce varlık inancının tarihî-kültürel değişmeler sonucu daha sonraları politeizm, animizm gibi inançlara dönüştüğü, bununla beraber bu eski inancın izlerinin hâlâ mevcut olduğu tezi bilimsel çevrelerce açıklandı. Dinin kaynağı konusunda en son bilimsel çalışmalar vahyin bildirdiğini desteklemektedir.

Farklı disiplinlere mensup birçok bilim adamı, din sahasıyla ilgilenmiş ve dinin tanımını yapmışlardır. Bu tanımlardan bazıları şunlardır: “Din, değerlerin muhafazasıdır.” (Görsel 2.5). Bu tanım, Emile Durkheim (Emil Durkhaym) gibi geleneksel sosyologlar ya da Bronislavv Malinovvski gibi antropologlar tarafından yaygın olarak kabul edilen bir görüşü yansıtır. Bu görüşe göre din, toplum içindeki koruyucu bir güç olarak resmedilir. Bu güç, insanların temel değerlerini tanımlar ve sonra da bu değerleri tabiatüstü güçlerle korur ve güçlendirir.

Antropologlara göre din bir sonuçtur. İnanç bir sonucu vurgular. Bu nedenle antropolojide din, insanlığın ortak kültür mirası olarak tanıtılır. Alman düşünür ve din tarihçisi Rudolf Otto’nun din tanımı birçok sosyolog tarafından da kabul edilmiştir. Rudolf Otto’ya göre din, kutsalın tecrübesidir. İngiliz Filozof James Martineau (Ceyms Martino), dini “Daima yaşayan bir Tanrı’ya, bir ilahi şuur ve iradenin kâinatı idare ettiğine ve insanlıkla manevi bağları elinde tuttuğuna inanış.” olarak tanımlamıştır.

Yorumlayalım

Dinin insan psikolojisi üzerinde olumlu etkileri nelerdir?

  • Cevap: Din psikolojisi aracılığıyla dinî yaşayışın temel kaynakları, dinamikleri ve gelişim nitelikleri hakkında bilgi sahibi olan birey, kendi dinî duygu, düşünce, tutum ve davranışlarını daha doğru ve sağlıklı bir şekilde anlayabilir. Dolayısıyla daha bilinçli bir dindarlık biçimi geliştirebilir

9. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 36 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!