Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Din Kültürü Gezegen Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Gezegen Yayıncılık

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Gezegen Yayıncılık Sayfa 126 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları Gezegen Yayıncılık

İslam 12. yüzyıldan sonra Hindistan’da kökleşmeye başlayınca İslam kültür ve medeniyeti bölgede etkisini somut bir şekilde göstermeye başlamıştır. Hindistan’da özellikle İslam sanatının pek çok sayıda eşsiz örnekleri inşa edilmiştir. Başkent Yeni Delhi’de bulunan ve 1193-1197 yılları arasında yaptırılan Kuvvetü’l-İslam Camii, bu eserlerin içinde en eskisi ve en ünlülerindendir. Cami günümüzde harabe bir hâlde olmasına rağmen tüm dünyada tanınan harika bir eserdir. Kuvvetü’l-İslam Camii’nin avlusunda bulunan ve Türk Sultanı Kutubuddin Aybek tarafından yaptırılan Kubbetü’l-İslam yine muhteşem bir eser olarak İslam medeniyetinin izlerindendir. Hindistan’da ülkenin sembolü olarak bilinen ve İslam medeniyetine ait en önemli eser ise Agra kentinde bulunan Taç Mahal’dir. Taç Mahal, dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen ve Babürlü sultanlarından Şah Cihan’ın, eşi Mümtaz Mahal için insan gücüyle inşa ettirdiği bir eserdir.

Aslında Şah Cihan’ın çok sevdiği eşinin anısına beyaz mermerden inşa ettirdiği Taç Mahal, bir anıt mezar ve türbedir. Kendisi de Taç Mahal’in karşısına yaptırdığı daha küçük boyuttaki siyah mermerden inşa edilmiş bir türbede yatmaktadır. Hindistan’daki eserler bunlarla sınırlı değildir. Hindistan’da bu eşsiz eserler yanında İslam sanatının taş ve ahşap işçiliğinin birbirinden güzel örneklerinin sergilendiği yüzlerce cami, saray, kale, medrese ve türbe vardır. Örneğin Delhi’deki Lal Kila, Cuma Mescid, Humayun Türbesi ve Safdercun Türbesi; Agra’daki İtimadüddevle’nin Türbesi, Agra Kalesi, Ekber’in Türbesi, Panç Mahal, Selim Çisti’nin Türbesi, Bülend Darvaza (Zafer Kapısı); Haydarabad’daki Mekke Mescid, Çar Minar, Golkonda Kalesi, Kutb Şahi sülalesine ait kaleler bunlardan bazılarıdır.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Gezegen Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 126 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!