Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fen Lisesi Fizik

9. Sınıf Fen Lisesi Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 41

“9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 41 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fen Lisesi Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 41

Süt için:
• Sütün kütlesi, dereceli silindirin boş hâldeki kütlesi ile dolu hâldeki kütlesinin farkıdır. Buna göre bir kepçe sütün kütle değerini bulunuz ve Tablo-2’ye işleyiniz.
• Bir kepçe sütün hacim değerini dereceli silindir üzerinden okuyarak Tablo-2’ye işleyiniz.
• Kütle ve hacim değerlerini kullanarak özkütle değerini hesaplayınız ve Tablo-2’e işleyiniz.
• Aynı işlemleri 3 kepçe süte kadar arttırarak tekrarlayınız.
• Şekil-2’deki grafiklere kütle, hacim, özkütle değerlerini işleyip grafikleri çiziniz. En büyük değerin, o eksenin sonuna yakın olmasına ve diğer değerlerin de bununla orantılı olmasına dikkat ediniz.

Sonuçlandırma:

1. Cisimlerin kütle ve hacimleri nasıl orantılıdır?

  • CevapCisimlerin kütle ve hacimleri doğrudan orantılıdır. Yani, bir cismin hacmi arttıkça, kütle de artar. Örneğin, daha büyük bir cisim daha fazla maddeye sahip olduğundan daha büyük bir kütle ve hacme sahip olacaktır.

2. Cisimlerin özkütle ve kütleleri nasıl orantılıdır?

  • CevapCisimlerin özkütle ve kütleleri doğrudan orantılıdır. Özkütle, bir cismin kütle ve hacimine bağlıdır. Bu nedenle, daha büyük bir cisim daha yüksek bir kütle ve hacme sahip olduğu için daha yüksek bir özkütle değerine sahip olacaktır.

3. Cisimlerin özkütle ve hacimleri nasıl orantılıdır?

  • CevapCisimlerin özkütle ve hacimleri ters orantılıdır. Yani, bir cismin hacmi arttıkça, özkütle değeri azalır. Örneğin, daha büyük bir cisim daha fazla maddeye sahip olduğundan daha büyük bir kütle ve hacme sahip olacaktır, ancak daha düşük bir özkütle değerine sahip olacaktır.

4. İlk üç sorunun cevapları ışığında cisimlerin özkütlesini veren matematiksel modeli oluşturunuz.

  • CevapÖzkütle, kütle bölü hacim ile hesaplanır. Yani, ρ = m/V formülü kullanılır, burada ρ özkütle, m kütle ve V hacimdir.

5. Cisimlerin özkütlelerinin birbirinden farklı olmasını nasıl yorumluyorsunuz?

  • CevapCisimlerin özkütleleri farklı olabilir çünkü farklı cisimlerin madde yoğunlukları farklıdır. Örneğin, aynı hacimdeki demir ve pamuk farklı özkütle değerlerine sahip olacaktır çünkü demir daha yoğundur. Bu nedenle, aynı hacimdeki demir daha yüksek bir kütle ve özkütle değerine sahip olacaktır.

6. Yorumlarınızı sınıfça tartışınız.

  • Cevap: Sınıf içi yapılması gereken bir etkinlik.

9. Sınıf Fen Lisesi Fizik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 41 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
11
angry
3
sad
3
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!