Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Meb Yayınları

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 149 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı 

2.3.1.1. Trafik Eğitiminin Önemi

Son yıllarda yaşanan hızlı gelişim ve değişim ile beraber ülkemizde ve dünyada araç sayılarında ve sürücü sayılarında artış görülmektedir. Özellikle kara yolu ağlarının standartlarının yükselmesi, fertlerin ekonomik ve eğitim durumlarındaki iyileşmeyle beraber araç sahibi olmak lüks olmaktan çıkıp toplumsal bir ihtiyaç hâline gelmiştir. Nüfus artışı ve trafikteki araç sayısındaki bu artış, beraberinde trafik sorununun ortaya çıkmasına neden olmaktadır (Tablo 2.3). Türkiye’de trafik teröründe bir akrabasını veya tanıdığını kaybetmeyen neredeyse kimse bulunmamaktadır. Bu boyutlara ulaşmış ve insan hayatını büyük tehlike altına sokan trafik sorununun bir an önce çözüme ulaştırılması gerekmektedir.

Trafik güvenliği konusunda bilinçli, sorumluluk sahibi bireylerin yetişmesi ancak erken yaşlarda başlaması gereken trafik eğitimiyle mümkündür. Yasal koşulların belirlediği trafik ölçütlerini kişinin yaşamında doğal davranışlar hâline dönüştürebilmek, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılması gereken çalışmaların tümüne “trafik eğitimi” denir.

Daha güvenli bir trafik ortamının oluşturulabilmesi; insanların trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak benimsemesi ve toplumsal bir kültür, bir medeniyet göstergesi olarak kabul etmesi ile mümkündür. Bu ise ancak küçük yaşlarda başlayacak trafik eğitimi ile sağlanabilir. Elbette yeni nesillere yönelik bir eğitimin yanı sıra şu an trafikte yer alan insanların da trafik kurallarına uyma konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekmektedir.

Kara yollarında artan sürücü sayısıyla beraber ortaya çıkabilecek sorunların en aza indirilmesi için tüm bireylere hayatın her evresinde trafik eğitimi verilmesi bir ihtiyaç hâline gelmiştir. Trafik eğitimi; sürücü, yaya, yolcu, denetleyici, aile, öğretmen ve yolu kullanan tüm bireyleri kapsamalıdır. Çünkü alt yapı ne kadar iyi olursa olsun yolu kullananlar iyi bir trafik eğitimi almamışsa istenilen davranışın oluşması mümkün değildir. İnsan etmeninin kazalara etkisi ülkemizde %99 iken Avrupa ülkelerinde bu oran %50’dir. Bu açıdan bakıldığında sürücü, yaya ve yolcu olarak insan merkezli bu sorunun çözülmesinde eğitimin önemi daha da artmaktadır. Bilinçli, nitelikli, sorumluluk sahibi, dürüst, trafik kültürü oluşmuş sürücü, yaya ve yolcuların yetiştirilmesi önemli ölçüde eğitimle mümkündür.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!