Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Sonuç Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 163

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 163 Sonuç Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 163

Dönüş yapan sürücüler, kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara ve varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere,
Kavşağa gelen sürücüler, kavşak giriş ve çıkışlarından kurallara uygun olarak karşıya geçen veya geçmek üzere olan yayalara geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

b. Geçiş Üstünlüğü

Kara yollarından yararlanma koşulları, hız ve doğrultu değiştirme kuralları Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmelik’i ile belirlenmiştir. Kanun ve yönetmelikle belirlenen geçiş hakkına uymak zorunda olmayan; geçiş üstünlüğü olan taşıtlar da vardır. Geçiş üstünlüğü olan araçların sürücüleri ancak görev hâlinde iken bu haklarını kullanabilir. Bu araçların sürücüleri görev hâlinde olduğunu belirtmek için görülür (ışıklı) ve duyulur (sesli) işaret kullanmak zorundadır.

Işıklı uyarı işareti; ambulans, trafik ve genel zabıtaya ait araçlarda mavi-kırmızı veya mavi, Karayolları Genel Müdürlüğünün sadece trafik hizmetlerine tahsis edilen araçlarında mavi, itfaiye ve sivil savunma araçlarında ise kırmızı renk ışık verir (Görsel 2.31). Dönerli ya da aralıklı olarak yanıp sönen bu cihaz normal hava koşullarında 150 m’den görülebilir özelliktedir.

Sesli uyarı işareti; araçlarda (üzerlerinde ya da görülmeyen kısımlarında) 150 metreden duyulabilecek düzeyde ses çıkaran siren, çan veya canavar düdüğü adı verilen cihazlardır.

Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar;

Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımın yapılması için kullanılan ambulans ve özel amaçlı taşıtlarla yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar (Görsel 2.32),
Organ ve doku nakil araçları,
İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları (Görsel 2.33),
Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden zabıta araçları,
Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar,
O Yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşa ait kar ve buz mücadelesi araçları ile acil müdahale gerektiren çalışmalarda görevli araçlar, O Afet ve acil durum hâllerinde afet ve acil durum hizmetlerinde görevli bulunan araçlar,
Hizmetin devamı süresince koruma araçları ile korunan araçlardır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Sonuç Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 163 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!