Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 118

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 118 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 118

Aşağıdaki parçada boş bırakılan yerlere düşüncenin akışına göre kutucuklardaki kelimelerden uygun olanlarını getiriniz.

1. Hikâye (öykü) bir gözlemden ve izlenimden yola çıkarak olayın veya durumun anlatımıdır. Kısa, kişilerinin sayıca az olması ve kişilerin hayatlarının yalnız bir tek kesitini anlatması bu türün belli başlı özelliğidir. İnsana ve insanın yaşamına dair her şeyin ele alındığı bu türde çeşitli anlatım teknikleri kullanılır. Karşılıklı konuşmalara diyalog tekniği adı verilirken ayrıntıların atlandığı teknik ise özetlemedir. Bu türün yapı unsurları olay, kişi, zaman, yer (mekân) dir. Sait Faik Abasıyanık, Memduh Şevket Esendal, Ömer Seyfettin gibi isimler bu türe örnek vermiştir.

Hikâye (öykü) ahenk kişi şiir diyalog imge özetleme yer (mekân) Sait Faik Abasıyanık Ömer Seyfettin Fazıl Hüsnü Dağlarca zaman

  • Cevap:

Aşağıda harflerle verilen eserleri rakamlarla verilen sanatçılar ile eşleştirerek harfleri rakamların yanındaki yay ayraçların içine yazınız.

  • Cevap:

Eserler
a. Uzun Hikâye
b. Mendil Altında
c. Balkondaki Fısıltı ç. Sarı Sıcak
d. Martı
e. Son Kuşlar

Sanatçılar
I. Yaşar KEMAL (ç)
II. Rasim ÖZDENÖREN (c)
III. Richard BACH (d)
IV. Memduh Şevket ESENDAL (b)
V. Mustafa KUTLU (a)

Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını ilgili alana yazınız.

3. Öykücü, bir insanlık durumunu anlatırken, gözleme, yaşam deneyimlerine ne denli bağlıysa; anlatacağı ‘şey’ i nasıl anlatması gerektiğini de sözlü-yazılı geleneğin birikiminden edinmeye açık olmalıdır. Yani; öykü yazmak çabasını besleyen ana kaynaklara, kendisinden önceki birikime ulaşmalıdır. Bu birikimi tanımak, bilmek, okuyup irdelemek, hatta bunlarla hesaplaşmak öykü yazarının kaçınılmaz görevlerindendir. Ne yazdığını bilmek kadar, nasıl yazılması gerektiğini de ancak bu yolla öğrenebilir öykücü.

Bu parçaya göre öykücü iyi bir öykü yazmak için nelere dikkat etmelidir?

  • Cevap: İyi bir öykücü planlı programlı olarak kendini geliştiren ne yazacağına önceden karar verebilen kişidir. Eğer ki bu plan dahilinde kendini geliştiremez kendini hazır hale getiremezse başarılı ve kalıcı eserler ortaya koyması da pek mümkün olmayacaktır.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 118 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!