Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 199

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 199 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 199

Aşağıda Norveç edebiyatının ünlü tiyatro yazarı Henrik İRSEN in Yaban Ördeği adlı oyunundan bir parça verilmiştir. Bu parçayı kişilerin işlenişi ve anlatım özellikleri bakımından okuduğunuz On İkinci Gece adlı metinle karşılaştırınız.

EKDAL – Başka zaman daha iyi görürsünüz onu… (Sobanın yanındaki koltuğa oturur.) İnanır mısın, çok ilginç hayvanlar, şu yaban ördekleri.
GREGERS – Yakalamayı nasıl başardınız Teğmen Ekdal?
EKDAL – Ben kendim yakalamadım. Onun burda oluşunu, şehirdeki bir beyefendiye borçluyuz. GREGERS – (Bir an düşündükten sonra.) O beyefendi. sakın benim babam olmasın?
EKDAL – Evet, evet.. Ta kendisi. Babandı.. Hımm..
HJALMAR – Bunu tahmin etmen çok garipti doğrusu Gregers.
GREGERS – Babama, çok şey borçlu olduğunuzu anlatmıştın ya; ben de düşündüm ki belki bu da. GINA – Ama yaban ördeğini babanız vermedi ki bize..
EKDAL – Yine de Bay Werlee borçluyuz Gina. (Gregerse dönerek) Aslında kayıktan ona ateş etmiş ve vurmuş. Fakat gözleri pek iyi göremediği için sadece yaralamış.
GREGERS – Demek kanadından yaralanmıştı?
HJALMAR – Evet, birkaç saçma yarası vardı.
HEDVIG – Kanadında olduğu için de uçamıyordu.
GREGERS – O zaman gölün ta dibine dalmıştır herhalde.
EKDAL – (İyice uyku bastırmış ve dili peltekleşmiş bir halde.) Herhalde öyle yapmıştır. Zaten yaban ördekleri hep öyledir. İnebildikleri kadar dibe dalarlar; dipteki yosunları otları ve bütün o sefil nebatları gagalarıyla yakalar, sonra da onlara dolanıp kalırlar, bir daha yukarı çıkamazlar.
GREGERS – Sizin yaban ördeğiniz çıkmış ama Teğmen Ekdal.
EKDAL – Babanızın çok akıllı bir köpeği var. İşte o köpek, hemen suya dalıp ördeği yukarı taşımış. GREGERS – Böylece, o da sizin oldu demek.
HJALMAR – Hemen değil. Onu evvela babanızın evine götürmüşler.

  • Cevap: İkisi de trajedi örneğidir. İkisinde de dil kusursuz ve kaba sözlere yer verilmemiştir. İki metinde de üç bir lik kuralına uyulmuştur.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 199 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!