Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Gün Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 115 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları Gün Yayınları

3. Mısır

Mısır (Fotoğraf 2.69), yetişme dönemi boyunca bol suya ihtiyaç duyan bir tarım ürünüdür. Bu nedenle Karadeniz kıyılarında üretimi daha kolaydır. Diğer yerlerde ise sulamayla üretilmektedir.

Mısır; besin maddesi, hayvan yemi ve yağ üretiminde kullanılmaktadır. Yıllık mısır üretimi 5 ile 6 milyon ton arasında değişmektedir. Ülkemizde mısırın en çok üretildiği yer Akdeniz’in kıyı kesimidir. Güneydoğu Anadolu da mısır üretiminin fazla olduğu yerlerdendir (Harita 2.9). Konya, Adana, Mardin ve Osmaniye mısırın en çok üretildiği illerdir (Grafik 2.17).

4. Çeltik

Çeltik, tava adı verilen su altında bırakılmış tarlalarda (Fotoğraf 2.70) yetiştirilen bir tarım ürünüdür. Çeltikten, kabukları ayrılınca pirinç adı verilen ve besin maddesi olarak kullanılan ürün elde edilmektedir. Bu ürün, ülkemizde sulamayla üretilmektedir. Bu nedenle başlıca üretim alanları akarsu boylarıdır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 115 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!