Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları Gün Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 238 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 238 Cevapları Gün Yayınları

Karadeniz Ekonomik İş Birliği Örgütünün (KEİ) (Fotoğraf 3.74) kuruluş düşüncesinin temelinde 1980’lerde eski Sovyetler Birliği’nin gıda ve tüketim mallarına ve ülkemizin de enerjiye olan ihtiyacının karşılanması çerçevesinde bir iş birliği kurulması fikri yer almaktadır. Bu fikir, Romanya ve Bulgaristan’ın da katılması ile bölgesel bir iş birliği zemininde olgunlaşmaya başlamıştır. Başlangıçta, amaç olarak bir serbest ticaret bölgesi oluşturma fikri ön plana çıksa da daha sonra hedefin ekonomik iş birliği çerçevesinde değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır. Örgüt, 1992’de İstanbul’da kurulmuştur. Türkiye bu örgütün kurulması ve çalışmalarında aktif rol almaktadır. Bu örgütün sekreterliği, ülkemizde bulunmaktadır ve Genel Sekreter Birinci Yardımcılığı görevi sürekli olarak ülkemize verilmiştir.

Ülkemizin kuruluşundan günümüze kadar üyeliğinin devam ettiği uluslararası örgütlerden biri de İslam İş Birliği Teşkilatıdır. Ülkemiz, bu kuruluşun çalışmalarında aktif rol oynamaktadır. Ülkemiz, bu kuruluşun bir daimi komitesine, bir uzmanlık kuruluşu temsilciliğine ve iki alt kuruluşu ile altı farklı kuruluşuna ev sahipliği yapmaktadır. D-8 üyesi olan ülkemiz, bu kuruluşun kurulmasında önemli bir rol oynamıştır. Türkiye, D-8’in faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır. Türkiye, bu kuruluşun çalışmaları içinde bulunan sanayi, sağlık ve çevre sektörlerinin iş birliğini koordine etmektedir. Ülkemiz, gelişmiş ve gelişmekte olan, dünyanın en büyük ekonomilerinin oluşturmuş olduğu G-20’nin kurucu üyesidir ve bu kuruluşun çalışmaları içinde yer almaktadır. Türkiye, 2014 yılında bu kuruluşun dönem başkanlığını yapmıştır. Ayrıca 2015 yılında Antalya’da düzenlenen Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapmıştır.


Etkinlik

Aşağıdaki tabloyu örneğe uygun olarak tamamlayınız.

  • Cevap:

➜ Küresel örgüttür. Bölgesel örgüttür. Askerî örgüttür. Ekonomik örgüttür. Siyasi örgüttür. Türkiye bu örgüte üyedir.
➜ Birleşmiş Milletler:(Küresel örgüttür. Siyasi örgüttür. Türkiye bu örgüte üyedir )
➜ NATO:(Askerî örgüttür. Bölgesel örgüttür. Türkiye bu örgüte üyedir.)
➜ OPEC:(. Ekonomik örgüttür. Türkiye bu örgüte üyedir.)
➜ BDT:(. Ekonomik örgüttür. Bölgesel örgüttür. Türkiye bu örgüte üyedir.)
➜ OECD:(Ekonomik örgüttür. Türkiye bu örgüte üyedir. )
➜ İİT:(Küresel örgüttür. Türkiye bu örgüte üyedir.)
➜ Karadeniz Ekonomik İş Birliği:(Ekonomik örgüttür. Bölgesel örgüttür. Türkiye bu örgüte üyedir. )
➜ D-8:(Küresel örgüttür)
➜ G-20:(Küresel örgüttür Türkiye bu örgüte üyedir.)

11. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 238 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
4
love
3
unlike
2
angry
1
clap
1
confused
1
sad
0
happy

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!