Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayıncılık

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 25 Cevapları SDR Dikey Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25

AY’IN HAREKETLERİ VE EVRELERİ

Gökyüzüne baktığımızda bazen Ay’ın tamamını (Görsel 1.11), bazen de Ay’ın bir kısmını görürüz (Görsel 1.12). Ay’ın görünümündeki bu değişikliklerin nedeni ne olabilir? Tartışalım. Tıpkı Dünya gibi Ay da hareket hâlindedir. Ay’ın hareketlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

Ay’ın kendi etrafında dönmesi
Ay’ın Dünya’nın etrafında dolanması
Ay ile Dünya’nın, beraber ve eş zamanlı olarak Güneş’in etrafında dolanması

Dünya’mızın tek doğal uydusu olan Ay, ışık kaynağı değildir. Bundan dolayı Ay’ın, Dünya’dan görülebilmesi için Güneş’ten gelen ışığı Dünya’ya yansıtması gerekir. Bu durumda Ay’ın ışığı yansıtan yüzeyi, Dünya’dan görülebilir (Görsel 1.13). Ancak Ay, Dünya etrafında dolanma hareketi yaptığı için Güneş ışığını yansıtan yüzeyinin büyüklüğü, Ay’ın konumuna göre değişir. Bu da Ay’ın Dünya’da farklı şekillerde görünmesine neden olur.

Ay’ın Dünya’dan gözlemlenen farklı görünümleri Ay’ın evreleri olarak adlandırılır. Ay’ın, yeni ay, ilk dördün, dolunay ve son dördün olmak üzere dört ana evresi vardır.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 25 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!