Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Temel Düzey Matematik Aydın Yayınları

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Aydın Yayınları

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 42 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları Aydın Yayınları

Üç kareden oluşan “ Şekil 2.1.4 ” te A ( ABCD ) = 25 cm2, A (GHKA ) = 38 cm2 ve A ( DEFG ) = 60 cm2 dir. Buna göre karelerin kenarlarının oluşturduğu DAG üçgeninin bir dik üçgen olup olmadığını bulalım.

“ 1. Örnek ” ten, kenarları dik üçgenin kenarlarıyla çakıştırılan karelerden hipotenüs üzerindeki karenin alanının, iki dik kenar üzerindeki karelerin alanlarının toplamına eşit olduğunu biliyoruz.
“ Şekil 2.1.4 ” te dik olduğunu düşündüğümüz kenarlardaki karelerin alanlarının toplamı, 25 + 38 = 63 br 2 olup bu alan değeri büyük olan karenin alanına eşit değildir. O hâlde karelerin kenarlarıyla oluşturulmuş üçgen bir dik üçgen değildir.

Bir okulun yıl sonu gösterisinde kullanılacak sahnenin üst yüzeyinin dikdörtgen şeklinde olması istenmektedir. “ Şekil 2.1.5 ” teki sahnenin dörtgen şeklindeki iskeleti hazırlanıp ölçüm yapıldığında iskeletin kısa kenar uzunluğunun 12 m, uzun kenar uzunluğunun 16 m ve köşegen uzunluğunun da 20 m olduğu belirlenmiştir. Buna göre sahnenin üst yüzeyinin bir dikdörtgen olup olmadığını bulalım.

Sahnenin üst kısmını modelleyen ABCD dörtgeni “ Şekil 2.1.6 ” da verilmiştir. ABCD bir dikdörtgen ise ABC bir dik üçgen olacak ve kenar uzunlukları arasında Pisagor teoremi sağlanacaktır. ABC üçgeninde,

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Aydın Yayınları Temel Düzey Matematik Ders Kitabı Sayfa 42 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!