Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Demokrasi ve İnsan Hakları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Ata Yayıncılık

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 35 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Ata Yayıncılık

Doğruluk, dürüstlük, diğerkâmlık, adalet, cesaret, bilgelik, ihtiyatlı olmak gibi birçok erdemden oluşan etik değerleri, toplumsal yaşamda korumayı ve savunmayı, insanlık tarihinde bazı kurumlar üstlenmiştir. Gelenekler, din, hukuk ve eğitim sistemleri bu kurumların en önemlileridir.

Prof. Dr. Yasin Ceylan

İnsan Hakları ve Etik Değerler

Her birey, yaşamdaki kısa veya uzun vadeli amaçlarını gerçekleştirmek için haklarını ve özgürlüklerini kullanır. En temel hak ve özgürlüklerinin yanı sıra ekonomik ve sosyal haklarını kullanırken de eşitlik ve adalet duygusundan bağımsız hareket edemez. İnsan, genellikle toplum içinde yaşar. Bu yüzden kendi çıkarlarını gerçekleştirirken toplumdaki diğer bireylerin çıkarlarından bağımsız hareket edemez. Birinin özgürlüğünün bittiği yerde diğerinin özgürlüğü başladığından, bireyin hak ve özgürlüklerinin kullanımı sınırsız değildir.

İnsan haklarının kullanımdaki engeller, toplum ve birey vicdanını yaralayarak huzuru ve güvenliği ortadan kaldıran sonuçlar doğurur. Hiçbir insanın rengi, cinsiyeti, etnik kökeni, dili ve dini farklı olduğu için hakları kısıtlanamaz. Dışlayıcı, ötekileştirici tutum ve davranışlar, insan hakları ihlallerinin en önemli sebeplerinden biri olarak görülmektedir. Her gün bu konuda gerek ulusal gerekse uluslararası basında birçok habere rastlamaktayız.

İnsanların farklılıkları bir toplumun zenginliğini ortaya çıkarır. Müsamaha ve empati süreçleri içerisinde yer alan bireyler, toplumsal ilişkiler içerisinde diğer bireylerin hak ve özgürlüklerini kullanmalarını destekler. İnsanın insan olmasından kaynaklı haklarının kullanımı, bu hakların evrensel olma özelliğinden ileri gelmektedir. Bu haklar, insan onurunun gereği olarak devredilemez ve vazgeçilemezdir. Eşitlikçi, özgürlükçü, adil, barışçıl ve ahlaki sorumluluklara dayalı hakların korunması, demokratik sistemlerin en temel özelliklerindendir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

9, 10, 11, 12. Sınıf Ata Yayınları Demokrasi ve İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!