Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Sosyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları

Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 152

Sosyoloji Ders Kitabı Sayfa 152 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sosyoloji Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 152

ZİHİNSEL HAZIRLIK

Aşağıdaki haber metnini okuyarak soruları cevaplayınız.

Türkiye’de İyi Şeyler Oluyor

Malatya’nın Arguvan ilçesinde görev yapan ilk kadın kaymakam, şöyle konuştu: “İlçeye gelen ilk kadın kaymakam olmama karşın vatandaşların çok sıcak ilgisiyle karşılaştım. Bazı köy gezilerinde vatandaşların kadın kaymakam görmeleri sonucu şaşkınlıklarını görüyordum. Ancak Arguvan, eğitim seviyesi yüksek bir ilçemiz. Ayrıca ilçede çok sayıda idareci kadın bulunuyor. Kaymakamlık dışında da adliyede görevli kadın hâkimimiz, nüfus müdürümüz, Sosyal Hizmetler Vakfı müdürümüz, belediye başkan vekilimiz bulunuyor. Kadınların hayatın birçok alanında aktif rol almasına Arguvan çok iyi bir örnek. Kadın idareciler olarak ilçe halkının büyük sevgisini kazandık.” dedi.

1. Haberde olduğu gibi kadınlar sizin çevrenizde de toplumsal hayata etkin bir şekilde katılmakta mıdır? Görüşlerinizi belirtiniz.

  • Cevap: Evet katılmaktadır. Öğretmenler, memurlar, görevliler… Çevremde birçok aktif kadın var.

2. Size göre kadınlar toplumsal hayatın hangi alanlarında daha etkin rol oynamaktadır? Aşağıdaki boşluklara yazınız.

  • Cevap: Aile içinde ve masa başı işlerde daha aktif bir rol oynadıklarını düşünüyorum.

A) Kadın ve Toplumsal Hayat

Toplumsal hayat kadın ve erkekle birlikte biçimlenir. Her iki cins de kendine ait özellikleri ile toplumsal hayatta belli bir konumda bulunmakta ve toplumsal işleyişe katkı sağlamaktadır. Ancak kadının çocuğun bakımına ve büyütülmesine yönelik toplumsal beklentiler, cinsiyete göre düzenlenmiş iş bölümünün olduğu toplumsal yapılar, kadına ve erkeğe biçilen kültürel roller ve kalıplar zaman zaman kadının toplumsal hayata etkin katılımını engellemiş, birtakım eşitsizliklerin de ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Ancak demokratik gelişmeler, hızlı toplumsal değişmeler, sanayileşmeye bağlı olarak çeşitlenen meslekler kadını ev hayatından iş hayatına çekmiş ve ekonominin vazgeçilmez parçası konumuna getirmiştir. Bununla birlikte geçmişten günümüze kadar kadın, toplum içinde önemli olduğu kadar birçok sorunla da karşı karşıya kalmıştır.

Sayfa 153 ve 154’teki “Değişen Bir Şey Var mı?” başlıklı metindeki önemli kavramların altını çiziniz. Sayfa 154’teki tabloda bunlarla ilgili sorular oluşturunuz. Oluşturduğunuz soruları sıra arkadaşınıza cevaplatarak etkinliği tamamlayınız.

  • Cevap: Bu etkinliğin cevabı diğer sayfadadır. (Sayfa 154 bkz.)

Sosyoloji Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 152 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!