Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Cevapları Sayfa 184

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 184 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Cevapları Sayfa 184

1. Aşağıdaki metni okuyunuz. Metinde geçen ev araç gereçlerini listeleyiniz.

Okuldan eve dönerken içimi bir mutluluk kapladı. Çünkü mis gibi kokular ve sıcacık bir kek beni bekliyordu. Sevinçle mutfağa girdiğimde annem keki çırptığı karıştırıcıyı kutusuna koyuyordu. Annem “Aman dikkat et, fırın çok sıcak, elin yanabilir!” diyerek uyardı. Buzdolabından sütü çıkardı. Bulaşık makinesinden yeni yıkanmış bir bardak aldı ve beklediğim soruyu nihayet sordu: “Kek ve süte ne dersin Mustafa?” Karnım zil çalıyordu. “Çok güzel olur anneciğim. Ablamı ve babamı da çağırayım” dedim. Ablam elektrikli süpürge ile odasını süpürüyordu. Babam banyoda saç kurutma makinesi ile saçlarını kurutuyordu. O sırada çamaşır makinesinin sinyalini duyduk. Babam “Çamaşırlar yıkanmış. Sen asar mısın? Ben de ütüye yardımcı olayım.” diye anneme seslendi. Annem “Elbette ama haydi, önce kekin tadını çıkaralım.” dedi.

  • Cevap:

a. karıştırıcı
b. fırın
c. buzdolabı
ç. bulaşık makinesi
d. elektrikli süpürge
e. saç kurutma makinesi
f. çamaşır makinesi
g. ütü

2. Mustafa ve ailesinin yaşadığı evde elektrik kesilmiş olsaydı listelediğiniz araç gereçler çalışır mıydı?

  • Cevap: Çalışmazdı.

3. Siz de çevrenizdeki elektrikli araç gereçleri düşününüz. Elektriğin günlük yaşamımızdaki önemini açıklayınız.

  • Cevap: Günlük hayatımızda kullandığımız pek çok araç gereç elektrikle çalışır. Bunlar çalışmasaydı hayatımızda zorluklar yaşardık. Kolayca ve kısa zamanda yaptığımız işler bizler için zorlaşır ve bu işleri yapması uzun zaman alırdı.

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Sayfa 184 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!