Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Google Play Uygulama
3. Sınıf Türkçe Çalışma Soruları

3. Sınıf Türkçe Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 65

Test Çöz Sayfası

3. Sınıf Türkçe Çalışma Soruları Sayfa 65 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Türkçe Çalışma Soruları Cevapları Sayfa 65

28. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük harflerin kullanımıyla ilgili bir yazım yanlışı vardır?

A) Gezilmesi gereken yerlerin başında İstanbul gelir.
B) Doğum günüme Elif de gelecekti.
C) Okullar genellikle Eylülün ikinci haftası açılır.

  • Cevap: C

T.3.4.11 YAZDIKLARINI DÜZENLER

1. Aşağıdaki kelimelerden hangisi hecelerine doğru olarak ayrılmıştır?

A) Bo – ta – n – ik
B) Ek – on – omi
C) O – tu – zun – cu

  • Cevap: C

2. Aşağıdaki kelimelerden hangisi hecelerine doğru olarak ayrılmıştır?

A) Kit – ap – lık
B) Don – dur – ma
C) Tiy – at – ro

  • Cevap: B

3. Aşağıdaki kelimelerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?

A) Mer – ham – et
B) Nö – bet – çi
C) Kut – sal – lık

  • Cevap: A

4. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır?

A) Ka – rı – şık – lık
B) Der – ece – le – me
C) Gi – ri – şim – ci

  • Cevap: B

T.3.4.14 HARFLERİ YAPISAL ÖZELLİKLERİNE UYGUN YAZAR

1. “a, e, f, i, k, ş, y” Bu harflerle aşağıdaki sözcüklerden hangisi yazılamaz?

A) Fişek
B) Afiş
C) Kafes

  • Cevap: C

2. “a, ı, ı, k, l, r, ş, t” harfleriyle aşağıdaki kelimelerden hangisi yazılabilir?

A) Akıntı
B) Alışkın
C) Arılık

  • Cevap: C

3. “ç, e, e, i, g, k, r” harfleriyle aşağıdaki kelimelerden hangisi yazılır?

A) Çekingen
B) Çekişmek
C) Çekirge

  • Cevap: C

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Soruları Sayfa 65 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!