Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Meb Yayınları

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 93

“9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 93 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 93

Ra Harfinin İnce Okunduğu Durumlar
• Ra harfinin harekesi esre ise ince okunur.
Misal:
• Ra harfi sakin olursa kendinden önceki harfin harekesine bakılır, esre ise ra ince okunur. Misal:
• Hem ra harfi hem de ra harfinden önceki harf sakin olursa daha önceki harfin harekesine bakılır, esre ise ra ince okunur.
Misal:
• Ra harfi sakin, kendinden önce lîn harflerinden ya () olursa ra ince okunur. Başka bir ifadeyle lîn harfi olan ya’dan sonra gelen ra harfi üzerinde durulursa ra ince okunur.
Misal:
Ra Harfinin Kalın ve İnce Okunabildiği Durumlar
Kalın ve ince okunduğu yerlerin dışında kalan ve az sayıda örneği bulunan aşağıdaki üç durumda ise sakin ra harfi (j) hem kalın hem de ince okunabilir:10
• Ra sakin, kendinden önceki harfin harekesi esre, ra harfinden sonra gelen istilâ harfinin harekesi esre olduğu zaman ra kalın ya da ince okunabilir.
Misal:
• Ra harfi sakin olur, kendinden önce sakin ta ( ) veya sakin sad ( ) harfi bulunur ve bundan önceki harfler de esreli olursa ra kalın veya ince okunabilir.
Misal:
• Durulduğunda, bulunduğu duruma göre ra harfi kalın okunabileceği gibi kelimenin aslına işaret etmek için ince de okunabilir.
Misal:

UYGULAYALIM

Verilen ra harfi ile ilgili örnekleri açıklayınız ve tecvitli olarak okuyunuz.

  • Cevap: Bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 93 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!