Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler E Kare Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 189

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 189 E Kare Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 189

Arkadaşlar, farklı ülkelerde bulunan ortak miras öğelerinin birbirinden ilginç özellikleri var. Kimisi büyüklüğü ile kimisi de sanatsal ve estetik özellikleriyle dikkatleri çekiyor. İçlerinde çok uzun zamandan beri ayakta durmayı başaranlar olduğu gibi hasara uğrayanlar da var.

Mısır’da yüzden fazla piramit vardır (Görsel: 7.25). 138 metre yüksekliğindeki Keops Piramidi, günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilmiştir. Piramitlerin bazı odalarının içlerinde ne olduğu hâlâ bilinmemektedir. Piramidin içerisinde kral ve kraliçe odaları bulunmaktadır.

Çin’in kuzeybatı kısmında savunma amaçlı olarak inşa edilen Çin Seddi’nin uzunluğu 8 bin 851 km’dir. Günümüzde 2 bin 500 km’lik kısmı ayaktadır (Görsel: 7.24). Duvarların yüksekliği genellikle 4-6 metredir. Üzerinden arabalar ve atlar gidebilmektedir. 200 metrede bir gözetleme kulesi veya kale vardır. 1957’de turizme açılmıştır. Listeye 1987’de girmiştir.

Ürdün’deki Petra Antik Kenti, Lut Gölü ile Akabe Körfezi arasındaki antik kenttir (Görsel: 7.26). Petra’nın altındaki gizli bölümde, kral mezarları bulunmuştur. Tiyatro, mezar, ev gibi yapılar kayalar oyularak elde edilmiştir. Çok sayıda filmin çekildiği ve eskiden ticaret yollarının kesiştiği bir yerdir.

Tac Mahal, 1631-1652 yıllarında, Hindistan’ın Agra şehrinde yapılmış anıt mezardır (Görsel: 7.27). Babür İmparatoru Şah Cihan, genç yaşta ölen eşi Ercümend Banu Begüm için yaptırmıştır. Türk-İslam sanatının önemli yapılarındandır. Parlak, mavi damarlı beyaz mermerden yapılan binanın kubbesinin yerden yüksekliği 82 metredir.

“Ortak miras ögelerindeki sanatsal ve estetik güzellikler, yapım teknikleri, yapımda kullanılan malzemeler gibi etkenler insanlığın tecrübesi ve birikimi olarak dünyanın çeşitli yerlerinde karşımıza çıkıyor.” Bu görüşe katılıyor musunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Katılıyorum. Çünkü dünya aslında tek bir kültürün farklı yansımalarıdır. Sanatkar da bu ortak yansımaları toplayan kişidir. Bu bakımdan malzemeler ne kadar farklı olursa olsun tek bir dünyaya sanat penceresinden bakılmaktadır.

5. Sınıf E Kare Eğitim Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 189 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
1
unlike
1
angry
0
happy
0
love
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!