Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 70

Psikoloji Ders Kitabı Sayfa 70 Cevapları Özgün Matbaacılık‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Psikoloji Ders Kitabı Cevapları Özgün Matbaacılık Sayfa 70

Ayrıca tat alma hücrelerimiz koku almamızla da ilişkilidir. Nezle ya da grip olduğumuzda burnumuz tıkalıyken yediğimiz yiyeceklerin tatlarını çok iyi alamayız. Yemeklere baharat konulma sebebi de budur. Bu sayede burnu da uyarırız. Hayvanlarda tat alma hücreleri farklıdır. Mesela kedilerde tatlı alıcı hücreleri yoktur. Bunun için kediler tatlı yiyecekleri sevmez. Fakat atlar bu alıcı hücrelere sahip olduğu için tatlı yiyecekleri severler.

Pozisyon Duyusu: Bedenimizin nasıl bir pozisyonda olduğunu bildiren alıcı hücreler vardır. Hareket ettiğimizde hangi kaslarımızın gevşeyip hangilerinin gerildiği, beden ağırlığımızın hangi ayak üzerinde ne kadar bulunduğu hakkında bilgi sağlayan kas, kiriş ve eklemlerde bulunan alıcı hücre- lerimizdir. Bu alıcı hücrelerimiz olmasa bedensel hareketlerimizi kontrol ve koordine etmek, yürümek imkânsız olurdu. Beden hareketlerimiz hakkında bilgi veren denge duyusu hücrelerimiz, iç kulaktaki yarım daire kanalları ve vestibüler torbalar içinde yer almaktadır. Denge duyusu hücrelerimiz, yer çekimine göre bedenimizin pozisyonunu belirlemektedir. Bu kanalların içi sıvı ile doludur. Başın hareketi ile bu sıvılar da hareket eder ve kanalların iç kısmında yer alan kılcal sinir uçlarına baskı yapar. Bu baskı sinirsel enerjiye dönüşür ve beyne sinirsel mesaj olarak gider. Beyin bu bilgileri alır ve bedenin denge durumu ile ilgili algılamayı oluşturur.

Bağlantı Kuralım

Yukarıda anlatılanlardan insan yaşamı için gerekli olan birçok duyum hakkında bilgi sahibi oldunuz. Duyu organlarının işlevde bulunmamasının bireyi nasıl etkileyebileceğine yönelik bazı örnekler incelediniz. Tüm yaşamınızı düşündüğünüzde kendinizde ya da çevrenizde duyu organlarının işlevini yerine getirmesinden kaynaklı geçici ya da uzun süreli bir problem gözlemlediniz mi? Gözlemlerinizi duyu organlarının insan yaşamındaki önemi doğrultusunda değerlendiriniz.

  • Cevap:

Psikoloji Ders Kitabı Özgün Matbaacılık Yayınları Sayfa 70 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!