Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Tatlı Tarifleri

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi

6 kişilik | Hazırlama süresi: 30 dakika

Güllaç İçin Malzemeler

  • 6 yaprak güllaç
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çorba kaşığı gülsuyu

Güllaç Nasıl Yapılır?

Yüksek kenarlı bir servis tabağını hazır edin. Güllaç yapraklarının kaim kenarlarını kopararak ayırın. Sütü bir taşım kaynatın, ateşten alın. İçine şeker koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın. Geniş bir tepsiye dökün.

Güllaç yapraklarını teker teker ılık şekerli süte batırıp hafif yumuşatarak servis tabağına alın. Üzerine ceviz serpiştirin. Tüm güllaç yapraklarını bu şekilde servis tabağına döşedikten sonra kalan sütü hepsinin üzerine gezdirin. Üzerine gülsuyunu serpiştirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın. Mevsime göre, nar tanesi, ceviz veya antepfıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Özellikle Ramazan ayında tercih edilen bu tatlının en önemli püf noktası güllaç yapraklarının ince, kullandığınız sütün taze ve lezzetli olmasıdır. Güllacı yaptığınız gün bitirmeye çalışın, durdukça pelteleşir.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!