Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Google Play Uygulama
Yemek Tarifleri

Bademli Portakal Reçeli Tarifi

Google Play Uygulama

Bademli Portakal Reçeli Tarifi

Bademli Portakal Reçeli İçin Malzemeler

  • 12 portakal
  • 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • ½ limonun suyu

Bademli Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Portakalları yıkayıp kurulayın. Rendenin en ince yerinde dış kısmını rendeleyin. Turuncu rengini almış olacaksınız. Portakal kabuklarını soyun. İçlerindeki beyaz etli kısmı hafifçe alın, kabukların daha dış kısmını kullanacağız. Küçük parçalar halinde doğrayın.

Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine kaynar su dökün. Ezilmeden yumuşayacak şekilde kaynatın. Bu suyu süzün. Tencerede kalan portakal kabuklarının üzerine soğuk su doldurun. 3-4 gün boyunca suyunu değiştirin. Böylece acısı iyice gitmiş olacak. Reçele başlamadan önce bademleri önce kaynar suda, sonra soğuk suda bekletip kabuklarını soyun. Bir kenarda beklesin.

Kaim tabanlı başka bir tencerede şekerle 2 su bardağı temiz suyu 10 dakika kadar kaynatarak koyu bir şerbet kıvamına getirin. Sudan çıkarılıp iyice süzülmüş portakal kabuklarını ilave edin. Çok kısık ateşte koyu bir reçel kıvamı alana kadar kaynatın. Üstünde biriken köpükleri alıp atın.

Kıvamını anlamak için bir damla reçeli porselen tabağa damlatın. Sağa sola akmadan kalıyorsa olmuştur. Limon suyunu ve soyulmuş bademleri ilave edip 5-10 dakika daha kaynatın. Ateşten alın. Sıcakken kavanozlara doldurup kapağını kapatın. Serin bir yerde muhafaza edin.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!