Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fen Lisesi Matematik

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 185

“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 185 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 185

a sayısı; b ile doğru, c ile ters orantılıdır. a sayısı 2 kat artırılıp b sayısı üçte iki oranında azaltılırsa orantı sabitinin değişmemesi için c sayısındaki değişimi bulunuz.

a sayısı iki kat artırılırsa 2a + a =3a olur. b sayısı üçte iki oranında azaltılırsa olur.

sayısının değişimine x denirse bulunur. c sayısı, dokuzda birine düşer.

Eşit kapasitede çalışan 4 işçi, 8 günde 48 m2 halı dokuyabildiğine göre aynı nitelikteki 12 işçinin 90 m2 halıyı kaç günde dokuyacağını bulunuz.

5 günde dokur.
5 gün bulunur.

Eski Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından keşfedilen, mimaride ve sanatta kullanılmış olan altın oran (Görsel 3.4.1); bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları veren sayısal bir oran bağıntısıdır.
İtalyan Matematikçi Leonardo Fibonacci [L. Fibonasi (1170-1250)] tarafından oluşturulan Fibonacci sayıları arasındaki oran da altın orana eşittir. Fibonacci sayıları, her sayının kendinden önceki sayıyla toplanması sonucu oluşan bir sayı dizisidir. Bu sayı dizisinin bazı elemanları şunlardır: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, … Bu dizide bir sayı kendisinden önceki sayıya bölündüğünde altın orana gittikçe yaklaşan bir dizi elde edilir. Dizide 13. sırada yer alan sayıdan (233) itibaren bu sayı sabitlenir ve 1,618 olarak hesaplanır.

Evrendeki muhteşem düzenle bire bir örtüşen bu sayıları keşfettiği için altın orana da Fibonacci’nin ilk iki harfi olan Fi O sayısı denilmiştir. “(O = 1,618033988749894…)”
Altın oranla birçok alanda karşılaşılmaktadır.
Örneğin Edirne Selimiye Camisi’nin (Görsel 3.4.2) minarelerinde altın oran kullanılmıştır. Dirseğinizin üstünde kalan bölümünün altında kalan bölüme oranı, parmaklarınızın üst boğumunun alt boğumuna oranı, Mısır piramitlerindeki her bir piramidin tabanının yüksekliğine oranı vb. altın orana örnek olarak gösterilebilir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 185 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!