Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Fen Lisesi Matematik

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 211

“9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 211 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 211

Filiz bir işin -4 ünü 6 günde, Sedef ise aynı işin -3 sini 8 günde tamamlamaktadır. Filiz çalışma hızını 2 katına çıkarıp Sedef çalışma hızını yarıya indirirse ikisi birlikte 3 günde aynı işin ne kadarını yapabileceklerini bulunuz.

Filiz, işin -4 ünü 6 günde yaparsa tamamını 8 günde yapar. Hızını 2 katına çıkarırsa süre yarıya iner ve 4 gün olur.

Sedef, işin -3 sini 8 günde yaparsa tamamını 12 günde yapar. Hızını yarıya indirirse süre 2 katına çıkar ve 24 gün olur.

Havuz problemlerinin çözümü de işçi problemlerine benzemektedir.

Bir havuzu üsteki iki musluk, sırasıyla a ve b saatte doldururken bulunan 3. musluk dolu havuzu c saatte boşaltsın. Üçü birden aynı açıldığında boş havuzu x saatte dolduruyorlarsa bu durum … bağıntısıyla ifade edilir.

A ve B muslukları, boş bir havuzu sırasıyla 12 ve 18 saatte doldururken havuzun altında bulunan C musluğu, dolu havuzu 36 saatte boşaltmaktadır. Üç musluk aynı anda açıldığında boş havuzun kaç saatte dolacağını bulunuz.

Üç musluk, aynı anda açıldığında boş havuzu x saatte doldursun.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 211 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!