Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fen Lisesi Matematik

11. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 254

“11. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Fen Lisesi Sayfa 254 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 254

11.7.1. KOŞULLU OLASILIK

1. Koşullu Olasılık

Bir okul yönetimi “Kardeş Okul Projesi” kapsamında okullar arasında “barış, sevgi, kardeşlik, dostluk” gibi değerlerin geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu proje kapsamında Görsel 7.1.1’deki haritadan kura ile bir ilçe ve bu ilçeden bir okul seçilecektir. Seçilen ilçenin haritadaki renginin mavi olduğu bilinmektedir. Bu ilçenin Söğüt olma olasılığı aşağıdaki gibi bulunur. Haritada mavi renkli ilçe sayısının 3 olduğu görülür (kesinleşmiş olayın eleman sayısı). İstenen ilçe sayısı 1 olduğundan istenen olayın olasılığı 1/3 olarak bulunur.

A ile B, E örnek uzayının iki olayı olsun. B olayının gerçekleşmiş olması koşulu ile A olayının gerçekleşme olasılığına A olayının B ye bağlı koşullu olasılığı denir ve P(A | B) ile gösterilir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

11. Sınıf Fen Lisesi Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 254 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!