Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Yemek Tarifleri

Keşkek Tarifi

Keşkek Tarifi

10-12 kişilik | Hazırlama süresi: 2 saat

Keşkek İçin Malzemeler

  • 1 kg aşurelik buğday (dövme)
  • 1 kg kemikli koyun eti
  • 2 soğan
  • 10 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
  • Tuz, karabiber

Keşkek Nasıl Yapılır?

Buğdayı birkaç su yıkayıp süzün. Suyu bembeyaz olana kadar yıkayın. Geniş bir tencereye koyun. Eti yıkayıp süzün. Buğdayın üzerine koyun. Soğanların kabuğunu soyun. Onları da buğdayın üzerine koyun. İki karış üstüne çıkacak kadar soğuk içme suyu ilave edin. Önce harlı ateşte, sonra orta ateşte et de, buğday da iyice yumuşayana kadar haşlayın. Buğday kolayca ezilmeli, et kemiğinden kolayca ayrılmalı. Suyunu çektikçe sıcak su ilave edin. Biraz sulu kalmalı. Eti tencereden çıkarıp kemiğini ayırın, parçalar halinde tencereye geri koyun. Tuzunu serpin. Tahta kaşığın tersiyle eze eze buğdayı lapa kıvamına getirin. Bu sırada et de iyice parçalanmış olacak. Dibini tutmaması için sürekli karıştırın. Sakız gibi oluncaya kadar pişirin. Küçük bir tavada tereyağını kızdırın. Kırmızıbiberi katıp ateşten alın. Keşkeğin üzerine gezdirip karabiber de serperek servis yapın.

En çok düğün ve sünnetlerde pişirilen keşkek, tavuk etiyle de yapılabilir. Düğünler için büyük kazanlarda hazırlanır. Buğdayı dövmek kuvvet istediğinden erkekler ezerler. Keşkek, düğün dernekle özdeşleşmiştir. Öyle ki, evlilik çağına gelmiş delikanlı ve genç kızlara “Keşkeğini ne zaman yiyeceğiz?” diye sorulur.

Çanakkale’nin köylerinde Ramazan ayında hayır için hazırlanan yemeklerin başında gelir.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!