Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 266

“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 266 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 266

28. Bir tüccar, ürünlerini Mekke’de sattı ancak sattığı kişiden parasını alamadı. Borcunu inkâr eden kişi, Mekke’nin ileri gelenlerinden olduğu için tüccarın bu mağduriyeti kabileler tarafından önemsenmedi. Ertesi gün, insanların Kâbe’nin etrafında toplandıkları sırada tüccar bir konuşma yaparak uğradığı haksızlıktan dolayı Mekkelileri kendisine yardım etmeye çağırdı. Bunun üzerine Hz. Muhammed’in (sav.) de dâhil olduğu bir grup, haksızlığa uğrayan her kim olursa olsun hakkı teslim edilinceye kadar onunla birlikte hareket etmeye yemin etti. Bu grup, borcunu inkâr eden kişiden ürünlerin bedelini alıp tüccara verdi.

Bu olayda Hz. Muhammed’in (sav.) gösterdiği davranış aşağıdakilerden hangisinin korunması ile ilgilidir?

A) Dinin
B) Canın
C) Malın
D) Aklın

  • Cevap: C

29. “Allah, müjdeci ve uyarıcı olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda aralarında hüküm vermek üzere kitapları hak olarak indirdi.” (Bakara suresi, 213. ayet)

Bu ayete göre İslam dini ile ilgili,
I. Kişiyi seçimlerinde serbest bırakmıştır.
II. Toplumsal hayatı düzenleyen ilkeler koymuştur.
III. İnsanlara doğru yolu bildirmek için gönderilmiştir.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: C

30. PABUCU DAMA ATILMAK” DEYİMİNİN HİKÂYESİ

Osmanlı Dönemi’nde esnaf ve sanatkârların bağlı bulunduğu lonca teşkilatı; kusurlu mal üretme, malzemeden kaçırma ve kalitesiz iş yapmanın önüne geçmek için bazı önlemler alıyordu. Örneğin satın alınan ya da tamir ettirilen ayakkabıda kusurlu bir durum ortaya çıkarsa müşteri bu konuda şikâyette bulunabiliyordu. Sonrasında, şikâyet nedeniyle oluşturulan bir heyet; alıcı ve esnafı dinliyor, alıcı haklıysa ayakkabıların bedeli o kişiye ödeniyordu. Ayakkabılar da şikâyet edilen esnafın çatısına atılıyordu. Gelen geçen insanlar bu durumu gördüklerinde esnafın yaptığı iş ile ilgili bilgi ediniyordu. Böylece mesleğini iyi yapmayan esnaf, eskisi kadar rağbet görmüyor ve gerçekten de pabucu dama atılmış oluyordu.

Bu olayda, İslam dinindeki “malın korunması ilkesi” ile ilgili;
I. işini düzgün şekilde yerine getirmek,
II. rızkını helal yollardan kazanmak,
III. kendi kazandığını harcamak,
IV. israftan kaçınmak
hususlarından hangilerine dikkat çekilmektedir?

A) I ve II
B) II ve IV
C) I, II ve III
D) I, III ve IV

  • Cevap: A

LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf  Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 266 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!