Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 437

“8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 437 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf LGS Çalışma Kitabı Sözel Cevapları Sayfa 437

4. İstiklal Marşı’nda istiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir manası olan mısralar vardır. Benim en beğendiğim yeri de burasıdır: “Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır; Hakk’a tapan milletimin istiklâl.” Benim bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar işte bunlardır. Atatürk’ün bu sözlerine göre aşağıdaki çıkarımlardan hangisi yapılamaz?

A) Türk milleti, barışçı bir dış politikayı benimsemektedir.
B) İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’ndan kesitler içermektedir.
C) Türk milleti, özgürlük ve bağımsızlığına düşkün bir millettir.
D) İstiklal Marşı, yazıldığı dönemin millî ruhunu yansıtmaktadır.

  • Cevap: 

5. Millî Mücadele’nin sesini İnönü’de, Sakarya’da, Kocatepe’de de duyarsınız; sevda ile isyanı harmanlayan bir romanın sayfalarında da… Bu mücadeleye kimi elinde silahla katılmıştır, kimi kalemle. Romanlar, resimler, şiirler, heykeller. Milletimizin sevdasını da haykırır, isyanını da. Bazen, yaralanan askerin ayakta kalabilmek için uzanan elleri, bir heykeltıraşın çamurlu ellerine tutunur. Bazen de vatan için yola düşenlerin çilesi, bir hikâye yazarının kaleminde gözyaşı olup kalbe dökülür. Bu metinde Millî Mücadele’nin hangi alanlara yansımasından bahsedilmektedir?
A) Kültürel – Ekonomik
B) Siyasi – Eğitim
C) Hukuki – Diplomatik
D) Sanat – Edebiyat

  • Cevap: 

6. İnkılapçılık ilkesi, Atatürk’ün kültür ve uygarlık anlayışı ile yakından ilgilidir. Şöyle ki Atatürk kültür ile uygarlığı aynı görmüş, tüm insanlığa ait değerler olarak ele almıştır. Uygarlığı yüksek kültür olarak gören Atatürk’e göre çağdaş uygarlığın doğuşunda bütün ulusların katkısı vardır. Bu uygarlığa katkı yapamayacak kadar içe kapalı olan toplumların yaşama şansı yoktur. Bu metinde Atatürk’ün inkılapçılık anlayışının aşağıdaki özelliklerinden hangisine vurgu yapılmaktadır?
A) Millî değerlere bağlılığına
B) Üretime katkı sağlamasına
C) Evrensel nitelikler taşımasına
D) Tam bağımsızlığa olan inancına

  • Cevap: 

7. Türkiye, 1929’a kadar özel girişimi destekleyen bir kalkınma hedefi yürütmüştür. Fakat özel girişimciliğin deneyimsizliği, sermaye ve teknik bilgi yetersizliği ile nitelikli iş gücü eksikliği gibi sorunlar ekonomik kalkınmada istenilen düzeye gelinmesini engellemiştir. Bunun sonucunda Türkiye, ekonomik kalkınmayı daha hızlı gerçekleştirebilmek için devletçilik uygulamasına geçmiştir. Bu bilgilere göre devletçilikle ilgili aşağıdakiler- den hangisi söylenebilir?
A) Uluslararası baskılar sonucunda benimsendiği
B) Türkiye’nin o günkü ihtiyaçlarından ortaya çıktığı
C) Özel mülkiyete karşı bir ekonomik model olduğu
D) Türk halkına millî kimlik kazandırmayı amaçladığı

  • Cevap: 

LGS Çalışma Çalışma Kitabı (8. Sınıf  Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 437 Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!