Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf SDR İpek Yolu Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf SDR İpekyolu Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı

“12. Sınıf SDR İpekyolu Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf SDR İpekyolu Yayıncılık Kimya Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı

Odak sorusu: Metal bir anahtar, bakır metali ile kaplanabilir mi?

  • Cevap:

Kavramsal Kısım

Odak sorusunu yanıtlayabilmek için aşağıda belirtilen kavram ve ilkeleri bilmeliyiz. Deneye başlamadan önce bu kavram ve ilkeleri araştırınız.

Elektroliz nedir?

  • Cevap: Elektroliz yöntemini su örneğinden açıklayalım. Öncelikle suya biraz tuz veya asit eklenerek elektriksel iletkenlik sağlanır. Kaptaki bu suya iki iletken tel daldırılıp uçları bir güç kaynağının + ve – kutuplarına bağlandığında tel uçlarında gaz kabarcıkları oluşur. Bu işlem sonunda su, hidrojen ve oksijen gazlarına ayrılır ve kapta su kalmaz. Bu ayrıştırma işleminde karışımlı suyun adı elektrolit, iletken tellerin adları ise elektrottur. Bu tellerden + kutba bağlı olan anot, – kutba bağlı olan katottur.

Elektro kaplama nedir?

  • Cevap: Elektrokaplama katı bir alt tabaka üzerinde o metalin katyonlarının doğrudan bir elektrik akımı vasıtasıyla indirgenmesi yoluyla metal kaplama yapan işlemlerin genel adıdır. Kaplanacak kısım elektrolitik hücrenin katodu (negatif elektrot) görevi görür; elektrolit, kaplanacak metal tuzunun çözeltisidir; ve anot (pozitif elektrot) genellikle ya o metalin külçesi veya bazı etkisiz iletken malzemelerdir. Akım harici bir güç kaynağı tarafından sağlanır.

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 52 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!