6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 15
“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 15 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 15
İnsan, aklıyla Yüce Allah’ı bilme ve O’na inanma yeteneğine sahiptir. Bu özelliğine rağmen insan, dünya hayatında doğru yolu bulabilmek için peygamberlerin rehberliğine muhtaçtır. İnsan, özellikle ilahi emir ve yasakları Allah’ın (cc) gönderdiği peygamberler aracılığıyla öğrenebilmiştir.7
Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de peygamber göndermeden insanları sorumlu tutmayacağını bildirmiştir. Bu bakımdan ilk vahyi Hz. Âdem’e göndermiştir. Söz konusu vahiy Hz. Âdem’in, eşinin, neslinin nasıl ibadet edeceği ve ebedî hayata nasıl hazırlanacağı ile ilgilidir. Daha sonra bu süreç diğer peygamberlerle devam etmiştir.
Soru: Allah Teala’nın ilahi kitapları peygamberler aracılığı ile göndermesinin sebepleri neler olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: İnsanlara doğru yolu göstermek, toplumu ahlaki açıdan yönlendirmek ve Allah’ın emirlerini tebliğ etmek için peygamberler aracılığıyla kitaplar gönderilmiştir.
6. Sınıf MEB Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 15 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























