Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Test Çöz Sayfası
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Dersdestek Yayınları Cevapları Sayfa 20

Youtube Kanalı

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 20 Dersdestek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 20

İttihat ve Terakki Cemiyetine ve meşrutiyet yönetimine muhalif gruplar, İstanbul’da 13 Nisan 1909’da isyan çıkardılar (31 Mart Olayı) (Görsel 1.5). Bunun üzerine İttihat ve Terakki Cemiyetinin talimatıyla Selânik’ten İstanbul’a gelen, kurmay başkanlığını Mustafa Kemal’in yaptığı Hareket Ordusu ayaklanmayı kısa sürede bastırdı. İsyanda rolü olduğu gerekçesiyle II. Abdülhamid tahttan indirildi. Yerine kardeşi V. Mehmed Reşad getirildi. İkinci Meşrutiyetin ilanından sonra yaşanan olaylar dış siyasete olumsuz şekilde yansıdı. Osmanlı Devleti’nin iç karışıklıklarından faydalanan Yunanistan, Girit’i işgal etti. Bulgaristan bağımsızlığını ilan etti. Avusturya-Macaristan ise Bosna Hersek’i kendi topraklarına kattı (Harita 1.1).

Soru: Haritaya göre Osmanlı Devleti’nin siyasi varlığına zarar verebilecek devletler hangileridir?

  • Cevap: Haritaya göre Osmanlı Devleti’nin siyasi varlığına zarar verebilecek devletler İngiltere, Fransa, Rusya ve Avusturya-Macaristan’dır.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 20 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!