Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Meyra-Bir Bosna Hikayesi Kitap Özeti Sinan Akyüz

Edebiyat severler Sinan Akyüz‘ün yazmış olduğu Meyra-Bir Bosna Hikayesi kitap özet ve yorumuna bakmaya ne dersiniz?

Sinan Akyüz Meyra-Bir Bosna Hikayesi Kitap Özeti

Meyra-Bir Bosna Hikayesi” 2019 yılında Kırmızı Eksik Parça Yayınlarından çıkan 628 sayfalık bir kitap. “Meyra-Bir Bosna Hikayesi” kitabı Türk Edebiyatı’nın usta ve popüler yazarlarından olan Sinan Akyüz tarafından kaleme alınmış. “Meyra-Bir Bosna Hikayesi Özeti”ne baktığımızda ise Avrupa’nın orta yerinde, bütün dünyanın gözlerinin önünde gerçekleşen 20. yüzyılın en büyük trajedisini, Bosnalı Müslümanların soykırımının anlatıldığını görüyoruz.

Kitaptan Küçük Bir Bölüm

İzet Efendi sanki gökkubbe çatlamışçasma büyük, sonsuz bir şaşkınlık yaşıyordu. Bu sefer bakışlarını Mineta’nın üze­rinde gezdirip, “Ya sen,” dedi, “kiminle evleniyorsun?”

Mineta her nedense utandı. Gözlerini babasından kaçırıp yere dikti. Tüm bedeni zangır zangır titriyordu. Babası nasıl karşılayacak, ne diyecekti?

“Şey,” dedi utangaç bir sesle. “Çalıştığım hastanede doktor. Adı da Muris. Şayet sen de uygun görürsen babacığım, benim kararım evettir.”

İzzet Efendinin duygulan öyle karmakarışık bir hal almıştı ki o an ne söyleyeceğini bilemedi. İnce dudaklarında acıklı bir gülümseme, duru ve siyah gözlerindeyse bir hüzün vardı.

Akşam olmuş, güneş batmak üzereydi. Bakira birdenbire tuhaf ve korkunç bir düşünceye kapıldı. Nefesi daraldı. Bir şeyler söylemek istercesine dudakları kıpırdadı. Fakat ağzın­dan tek kelime çıkmadı. İçinde kötü bir hisle öylece kaldı te­levizyonun karşısında…

Ahmo bir süre sonra on iki yaşındaki kızı Asmira’yla birlik­te salona girdiğinde, Bakira dirseklerini masaya dayamış, ba­şını ellerinin arasına almış oturuyordu. Karısının bu hali onu telaşlandırmıştı.

“Yine,” dedi Ahmo endişeli bir sesle, “neyin var?”

Bakira’nın beline kadar uzanan dalgalı saçları, uzun yüzü­ne büyük gelen açık kahverengi gözleri vardı. Ağırlaşmış ba­şını kaldırıp kocasına baktı. Solgun yüzü çılgınca titreşiyor gi­biydi. Söylemek istediklerini söyleyemediğinden olacak korku dolu yüzünde her şey harekete geçmişti sanki.

Ahmo suskun kaldığını görünce elini ellerinin arasına aldı, uzun uzun sıktı. Bakira suskun suskun öylece oturmaya de­vam ediyordu…

Sinan Akyüz’ ün kaleme aldığı Meyra-Bir Bosna Hikayesi tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!