Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

Beş Okulun Yapımı Yarım Kaldı!

Denizli şehrimizde depreme dayanıklı olmayan 5 okulun yapımı ekonomik sebeplerden dolayı tamamlanamadı.

Beş Okulun Yapımı Yarım Kaldı!

Deprem kuşağında olan ülkemizdeki binaların depreme karşı dayanıklı olması elzem bir durum. Gelişmiş pek çok ülke depreme karşı önlemlerini almış durumda. Özellikle Japonya depremle ilgili önlemlerini en üst düzeye çıkaran ülkelerden bir tanesi. Japonya’daki binalara baktığımız zaman temellerinde raylı sistemin olduğunu görüyoruz. Bu raylı sistemde deprem esnasında bina o raylar üzerinde sallanıyor. Binada bulunun insanlar ise depremi yarı şiddetinde hissediyor. Bu örnek bize depreme karşı Japonya’nın ne kadar mantıklı bir iş yaptığını gösteriyor.

Denizli’de depreme dayanıklı olmayan 5 okul binası tespit edildi. Bu binaların yıkılması ve yeninden yapılması konusunda ihale yapıldı. İhale kazanan firma ise okul binalarını tamamlamadan konkordato ilan etti. Belki bu terimi ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Yani bu firmalar üstlendikleri işi bitiremeyeceklerini ve iflas ettiklerini devlete bildirdiler. Milli Eğitim Bakanlığının kasasından dokuz yüz kırk dört bin lira alan bu firmaların parayı alıp bu inşaatlara bitirememesi ise sorgulanması gereken bir durum.

Okullarımızın Depreme Dayanıklı Olması Lazım

Okullar bizim için önemli. Orada depremden dolayı yaşanacak bir kayıp önce anne ve babaları daha sonra da toplumun pek çok kesimini üzer. Milli Eğitim Bakanlığı Elazığ depreminden önce Türkiye’deki okul binalarının depreme dayanıklı olup olmadığıyla ilgili alan taraması yaptı. Yapılan bu taramalar neticesinde depreme dayanıklı olmayan okul binaları ise boşaltıldı. Bu binaların yerine ise yeni bina yapımları başlandı. Fakat Denizli’de 5 okul binasının bitmeden önce şirketin konkordato ilan etmesi bizleri derinden yaraladı.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!