Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 59

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 59 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 59

Aşağıdaki metni okuyup soruları cevaplayınız.

YAZI
İnsan; düşünen, konuşan, başkalarıyla anlaşan, anlatım aracı olarak da dili kullanan bir varlıktır. Dil; dinleme, konuşma, okuma ve yazma adı verilen dört temel beceri ile insan hayatını önemli ölçüde kolaylaştırmıştır. Temel dil becerisinden biri olan yazma, insanın kendisini ve çevresini ifade etmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. İnsan, bu becerisini yazının icadından sonra geliştirmeye başlamıştır. Özellikle Doğu Akdeniz kıyılarında alfabenin, Çinde kâğıdın icat edilmesi, insanlık tarihinde yazıyla iletişimi daha da kolaylaştırmıştır. İnsanoğlu, binlerce yıldır konuşma becerisinin yanı sıra yazı denen bu sistemle iletişim kurmaya çalışmış, bu durum ise günümüzde de günlük hayatın hemen her alanında karşımıza çıkmıştır. Yazı, insanların birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları dil denilen sistemi, belli işaretler ağıyla gösteren ikinci bir sistemdir. Bir başka ifadeyle yazı, sözün resimleştirilmiş şeklidir.
Sümerlere ait ilk yazılı kil tablet örneklerine Uruk kentinde rastlanmıştır. Bu tabletler, tahıl çuvalları ve büyükbaş hayvan listelerinden oluşan tapınağın muhasebe kayıtları şeklindedir. Zamanla yönetim alanında da kullanılan yazı; antlaşmalar, yazışmalar, yasalar, yıllıklar, savaş hikâyeleri biçiminde gelişmiştir.
Tarihin en eski devirlerinden beri sistemli olarak bir araya gelen anlamlı işaretler, sözlü kültürden aldığı mirası, insanlık için gelecek nesillere aktarmada bir vasıta görevi görmüştür. Elbette ki insanla birlikte var olan düşünme yetisi ile birlikte bilim ve kültürün de aktarıcısıdır yazı.

1.İnsanların yazıya ihtiyaç duymasının sebepleri neler olabilir?

  • Cevap: İnsan; düşünen, konuşan, başkalarıyla anlaşan, iletişim aracı olarak da dili kullanan bir varlıktır. Dil; dinleme, konuşma, okuma ve yazma adı verilen dört temel beceri ile insan hayatını önemli ölçüde kolaylaştırmıştır. Temel dil becerisinden biri olan yazma, insanın kendisini ve çevresini ifade etmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. İnsan, bu becerisini yazının icadından sonra geliştirmeye başlamıştır. Özetle diyebiliriz ki bilgi aktarımıyla devamlılık, iletişim gibi sebepler yazıya ihtiyaç duyulmasını sağlamıştır.

2.Yazının icadı, kâğıdın icadı ve Doğu Akdenizde alfabenin kullanımının devlet yönetimi ve ekonomiye etkisini değerlendiriniz.

  • Cevap: Özellikle Doğu Akdeniz kıyılarında alfabenin, Çin’de kâğıdın icat edilmesi insanlık tarihinde yazıyla iletişimi daha da kolaylaştırmıştır. Bunun yanında yönetim alanında yazılı antlaşmalar, yazışmalar, yasalar, yıllıkların ortaya çıkmasına, ekonomik olarak ise vergi işlerinin düzenli hale gelmesine dolayısıyla devlet yönetiminin kolaylaşmasına katkı sağlamıştır. Ayrıca yazının ve kâğıdın daha kolay ve yaygın kullanımı, insanlar arasındaki etkileşimin daha hızlı olmasını sağlamıştır. Ticari faaliyetlerin artması ile birlikte dünyanın ekonomik sisteminde de bugünkü küreselleşmenin temellerinin atılmasına bu icatlar zemin hazırlamıştır.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 59 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!