Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 234

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 234 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 234

1.El-Biruni’nin “Evrensel Bir Deha” olarak anılmasının sebepleri neler olabilir?

  • Cevap: Dergi kapağında astronom, tarihçi, botanikçi, eczacı, jeolog, şair, filozof, matematikçi, coğrafyacı olarak sıralanan özelliklerin bir bilim insanında aynı anda bulunması nadirdir. Çok yönlü bir bilim insanı olan Biruni; matematiksel coğrafya, küresel trigonometri, eczacılık gibi bilim dallarını kuran kişi olarak tanınmış olması, “Evrensel bir Deha” olarak anılmasını sağlamıştır.

2.Fuat Sezginin “İslam dünyasının en büyük alimi kimdir?” sorusuna cevap vermekte zorlanmasının sebepleri neler olabilir?

  • Cevap: İslam Medeniyetinde farklı bilim dallarında çalışma yapan bilim insanlarının çok olması ve her birinin başlı başına önemli çalışmalar ortaya koymasından ileri geldiği şeklinde cevap verilebilir.

3.Siz bir makale yazmak isteseydiniz hangi bilim insanını araştırırdınız?

  • Cevap: Öğrencinin bilgi birikimine bağlı olarak İslam medeniyetinin doğduğu ve geliştiği dönemde yaşamış Biruni, İbn-i Sina, Fara- bi, Gazali, Harezmi ve daha bir çok bilim insanı hakkında makale yazabileceklerini ifade edebilirler.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 234 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!