Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Kitap Özetleri

Paulo Coelho Casus Kitap Özeti

Paulo Coelho Casus Kitap Özeti

“Casus” 2016 yılında Can Yayınlarından çıkan 152 sayfalık bir kitap. “Casus” Dünya Edebiyatının önemli yazarlarından olan Paulo Coelho tarafından kaleme alınmış. Paulo Coelho “Casus” kitabını Türkçe’ye mükemmel bir şekilde çeviren ise Emrah İmre.

Paulo Coelho ”Casus” kitabından küçük bir bölüm.

…örtbas etmek için zihnimi müthiş zorlamam gerekirdi.

I Ebeveynlerimin bütün bu olanlarda hiçbir suçu yok, tek suçlan beni yanlış şehirde dünyaya getirmiş olmaları; Hollandalı yurttaşlarımın çoğunun ismini bile duymadı­ğı bir şehir olan Leeuwarden’da her gün birbirinin aynıy­dı. Güzel bir kadın olduğumu daha ergenlik çağındayken fark ettim çünkü arkadaşlarım beni taklit ederlerdi, p 1889’da, ailemin talihi tersine dönünce -babam if­las etti, annem hastalandı ve iki yıl sonra öldü- yaşadık­tan zorluklardan etkilenmeyeyim diye beni Leiden şehrindeki başka bir okula gönderdiler. Olabilecek en iyi Eğitimi alıp anaokulu öğretmeni olmak için öğrenim görmem konusunda kararlıydılar; sorumluluğumu üstle­necek bir koca adayı karşıma çıkana kadar bu mesleği sürdürecektim. Evden ayrıldığım gün annem beni yanı­na çağırdı ve elime bir kese tutuşturdu.

“Bunu yanında götür, Margaretha. Margaretha -Margaretha Zelle- idi adım, nefret ederdim bu isimden. O devirdeki meşhur ve saygıdeğer bir oyuncunun ismi bir sürü kız çocuğuna verilmiş. Keseyle ne yapacağımı sordum anneme.

“İçinde lale tohumları var, ülkemizin sembolüdür. Ama daha da önemlisi, sana verecekleri bir ders var; on­lar, görünüşte başka çiçeklerden ayırt edemediğin anlar­da bile hep lale kalacaklar. Ne kadar isteseler de güllere veya ayçiçeklerine dönüşemeyecekler. Kendi varlıklarını inkâr etmek istedikleri takdirde hayata küskün ölecekler.

İşte bu yüzden, kaderin ne olursa olsun onu mutlu­lukla yaşa. Çiçekler büyüdükçe güzelliklerini sergiler ve herkes tarafından beğenilirler, ölürler ve geriye tohumla­rını bırakırlar ki Tanrı’nın işini başkaları devam ettirsin.” önceki günlerde tohumları koyduğu keseyi, hastalı­ğına rağmen, özenle işlediğim görmüştüm…

Paulo Coelho’un kaleme aldığı ”Casus” tavsiye ettiğimiz kitaplardandır.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!