Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

Liseler Ne Zaman Sınav Girecek?

Liseli öğrencilerin sınavlarının nasıl ve ne zaman olacağı ve aynı zaman karne notlarının nasıl belirleneceği konusunda hala bir bilgi yok. Peki liseler sınavlara ne zaman girecek, karne notları ne zaman verilecek?

Liseler Ne Zaman Sınav Girecek?

Hatırlayacağınız üzere ilkokul ve ortaokul öğrencileri için sınav olunmayacağı açıklaması gelmişti. İlkokullar sınava girmeyecekti fakat ortaokul öğrencileri uygulamalı sınavlara tabi tutulacaktı. Milli Eğitim Bakanlı (MEB) son dakika verdiği karar ile ortaokul öğrencilerinin de sınav olmayacağını ve onlarında ilkokul öğrenciler gibi okuldayken gösterdikleri performanslara göre notları verileceği söylenmişti.

Liseliler için ise karar değişmedi. Liseli öğrenciler karne notlarının belirlenmesi için hepsi okullarında sınavlara girecek. Sınavdan aldıkları notlarla performans notları ve karne notları belirlenecek. 2. Dönem olacakları sınavlarla 1.dönem karne notları belirlenecek.

İlk Dönem Sınav Yok, 2. Dönem Sınavlar Var!

İlk dönem lise öğrencileri herhangi bir sınava girmeyecek. 1.dönemin karne notları için ise 2. dönem başladığında kademeli olarak okullara çağırılıp kovid-19 önlemlerinde sınavlar yapılacak. Böylelikle 2.dönem, 1.dönem karneleri verileceği kesinleşti.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!