Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 10

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 10 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 10

Aşağıda kâğıt katlama sanatı ile yapılan bir çalışmanın yapım aşamaları karışık verilmiştir. Önce soruları çözüp daha sonra çıkan sonuçlara göre yapım aşamalarını sıraya koyunuz ve aşağıdaki tabloya yazınız.

  • Cevap:

1) 15 N’lık bir cisim asıldığında dinamometre yayı 3 birim uzuyor. Bu dinamometreye 10 N’lık cisim asılınca dinamometrenin yayı kaç birim uzar?
2) Bir dinamometrede K, L ve M cisimleri tartılıyor. Tartım sonuçları şöyledir: K cismi tek başına tartıldığında 10 N gelmektedir. L ve K birlikte tartıldığında 22 N gelmektedir. M ve L birlikte tartıldı- ğında 25 N gelmektedir. Buna göre M cisminin ağırlığı kaç N’dır?
3) En fazla 20 N büyüklüğündeki kuvveti ölçebilen 4 bölmeli bir dinamometre bulunmaktadır. Bu dinamometreye asılan bir cisim dinamometrenin 3 bölme uzamasına neden oluyor. Buna göre dinamometreye uygulanan kuvvet kaç N’dır?
4) Beyza bir dinamometre tasarlar ve bu dinamometreye 90 N’lık bir cisim asar. Dinamometrenin yayı 9 birim uzar. Beyza tasarladığı dinamometreye 30 N’lık bir cisim asarsa dinamometrenin yayı kaç birim uzar?
5) Bir dinamometrede sadece X cisminin tek başına gösterdiği değer 15 N , X ile Y cisminin beraber gösterdiği değer 23 N’dır. Buna göre Y cisminin tek başına dinamometrede gösterdiği değer kaç N olur?
6) Dinamometreye 9 N’lık bir cisim takıldığında ölçüm çubuğunun 3 birim uzadığı görülmüştür. Bu dinamometreye başka bir cisim takıldığında ölçüm çubuğunun 2 birim uzadığı görülmüştür. İkinci cismin ağırlığı ne kadardır?
7) En fazla 50 N büyüklüğündeki kuvveti ölçebilen 10 bölmeli bir dinamometre bulunmaktadır. Bu dinamometreye asılan bir cisim dinamometrenin 6 bölme uzamasına neden oluyor. Buna göre dinamometreye uygulanan kuvvet kaç N’dır?

 

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 10 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!