Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 13

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 13 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 13

Türkçe öğretmenliği öğrencisi Yasemin, arkadaşlarına konu, ana duygu ve ana fikri anlatan bir sunum hazırlamıştır. Konu ile ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra örnek metinler vererek arkadaşlarından metinlerin konu, ana fikir ve ana duygusunu bulmalarını istemiştir.

Verilen parçalarda konuyu, ana fikir veya ana duyguyu yazınız.

1. “Meşhur Kanuni Sultan Süleyman, eşsiz kudretiyle devletinin hudutlarını alabildiğine genişlettiği zaman belki de başının hafifçe ağrıdığı ve bu yüzden hayattan aldığı bütün keyfi birdenbire kaybettiği gün eline kalemini alıp divanının bir kenarına;’Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’diye yazıvermiş.” İşte mütemadiyen saadet peşinde koşan, hiçbir şeyden memnun olmayan, önüne ne koyarlarsa daha iyisine layık olduğunu zanneden ve bilhassa incir çekirdeğini doldurmaz üzüntülerle bu tatlı dünyayı kendilerine zehir eden insanlar; o büyük devlet adamının vardığı hakikate bir göz atmak zahmetinde bulunsalar saadetlerinin derecesini fark ederek toparlanabilirler. Gezip tozmanın, koşup oynamanın değil bir merdiven basamağını aşmanın bile bin kere şükreton ey e değer bir hadise olduğunu biraz erken anlamamız icap ediyor.”

  • Cevap:

KONU: Mutluluğun sırrı
ANA FİKİR: Mutluluğun sırrı, sahip olduklarımızın değerini bilip ufacık problemleri büyütmemektir.

2. “Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalar var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır.”

  • Cevap:

KONU: Teknoloji bağımlılığı
ANA FİKİR: Teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanmamalıyız.

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 4. Ünite Sayfa 13 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!