Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 483

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 483 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 483

Aşağıdaki metni okuyunuz ve soruları cevaplayınız. (Metin, aslına sadık kalınarak alınmıştır.)

Yıldırım Kemal

Kadın konuşmacı:
İnciraltı’ndan esen sam yeli Hatırlatır bana eski günleri…
Türk süvarileridir bu gelen Duyuldu nal sesleri!
(Yaşa, varol Türk Ordusu! Sesleri.)
İhtiyar: Bak yiğidim bak, bu resmi tanıdın mı? Benim oğlum, Yıldırım Kemal adı, acep nerelerde?
: … (Sessizlik)
İhtiyar: Aslanım bir de sen bak, Yıldırım Kemal derler, benim oğlum. Savaştaydı, sizlerle olması lâzım. Hiç tanımıyor musun?
: . (Sessizlik)
İhtiyar: Neden bir tanıdık çıkmaz? Neden, hiç cevap vermeyip susarlar? Yiğidim bir de sen bak, benim oğlum, asteğmen. Gelmesi lazım, onun da gelmesi lazım. Tanımanız lazım, İzmirli Yıldırım Kemal!
Asker: Baba, baba bırak resmi. Bak hepimiz bir yıldırım Kemal’iz. Hepimiz! Sorma artık! Bana sarıl, benim senin Kemal’in. Biz. Hepimiz, benim Yıldırım Kemal!
İhtiyar: (Izdırapla inler) Ahh.., Oğlum! Kemal’im!…
GEÇİŞ MÜZİĞİ…
Erkek konuşmacı: Bugün 9 Eylül 1922! Bugün Türk Ordusu İzmir’e girdi. Şimdi nal sesleri ve zafer marşları ile İzmir sokakları Yıldırım Kemal dolu. Hükümet binasına çekilen al bayrakta, Yıldırım Kemal gülümsüyor. Denizden esen yelde, sevinç gözyaşlarında, kızların tebessümlerinde, coşup bağıranlarda hep Yıldırım Kemal var!… Bugün 9 Eylül, bugün Türk Ordusu İzmir’e girdi. Orada, meydanda, babası bir erin boynuna sarılmış, ağlamakta. Oysa bir Yıldırım Kemal gitti yüzlercesi girdi İzmir’e. Yıldırım Kemal, Kemaller. Sayısız adsız kahraman İzmir yollarında kaldı. Sayısız adsız kahraman İzmir’e girdi. Bugün size bir İzmir zeybeğinin Yıldırım Kemal’in hikâyesini sunmak istiyoruz. Daha bir kaç ay önce, ince zarif vücudu, yağız yüzü ve dilinden düşmeyen “İzmir” kelimesi ile aramızdaydı. Belinde babasının armağanı tabancası ile, gamlı gözleri ve gülümseyen dudakları ile aramızdaydı.
Kemal: Dalgınsın zeybek, neyin var?
Faruk: Buyur Kemal, otur.
Kemal: Dertli görünüyorsun!
Faruk: Annemi kaybettim Kemal, mektup aldım bu sabah, yazmışlar.
Kemal: Yaa! Başın sağ olsun kardeşim. Ana kaybı acıdır, pek acıdır mutlak. Fakat zeybek, ben senden daha dertliyim, yine de öyle üzüntülü üzüntülü düşünüp dalmıyorum.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 483 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!