Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 678

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 678 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 678

Aşağıdaki cümleler okuduğunuz haber metninden alınmıştır. Bu cümleleri yapılarına, anlamlarına, yüklemlerinin yerine ve türüne göre inceleyerek aşağıdaki boşluklara yazınız.

a) Devlet Tiyatrolarının eserleri dijital ortamda yayımlanacak.

  • Cevap:

Devlet Tiyatrolarının eserleri dijital ortamda yayınlanacak.
Yapısına göre: Basit
Anlamına göre: Olumlu
Yüklemin yerine göre: Kurallı (Düz)
Yüklemin türüne göre: Fiil (Eylem)

b) Yerli klasik oyunların tercih edildiği Devlet Tiyatrolarının “Okuma Gösterimleri” projesiyle hayatında daha önce tiyatroya gitmemiş ve turnelerin de ulaşamadığı yerlerdeki kişiler, dijital ortamdan tiyatro izleyebilecek.

  • Cevap:

Yerli klasik oyunların tercih edildiği Devlet Tiyatrolarının “Okuma Gösterimleri” projesiyle hayatında daha önce tiyatroya gitmemiş ve turnelerin de ulaşamadığı yerlerdeki kişiler, dijital ortamdan tiyatro izleyebilecek.
Yapısına göre: Girişik Birleşik
Anlamına göre: Olumlu
Yüklemine yerine göre: Kurallı (Düz)
Yüklemin türüne göre: Fiil (Eylem)

2. Bakanlık, bugün ilk eser olarak Behçet Necatigil’in kaleme aldığı “Kadın ve Kedi” adlı oyunu yayımladı. Okuduğunuz metinden seçilen yukarıdaki cümleyi olumsuz ve devrik (kuralsız) cümle hâline getirip yazınız.

  • Cevap: Bakanlık, bugün ilk eser olarak yayımlamadı Behçet Necatigil’in kaleme aldığı Kadın ve Kedi adlı oyunu.

3.) a) Okuduğunuz metinden seçilen aşağıdaki cümlelerde tırnak işaretinin kullanım amaçlarını açıklayınız.
► Sonrasında sırasıyla Oktay Rıfat’ın “Yağmur Sıkıntısı”, Vüsat Orhan Bener’in “Ihlamur Ağacı” ve Behiç Ak’ın “Fay Hattı” ile Özen Yulanın “Ay Tedirginliği” isimli oyunları paylaşılacak.
COVID-19 salgını nedeniyle tiyatrolardan uzak kalan sanatseverler için “YouTube” kanalı üzerinden her hafta 1 oyun paylaşılacak.

  • Cevap: Cümle içerisinde eserlerin adları tırnak içine alınır. Özel olarak vurgulanmak istenen sözler tırnak içine alınır.

b) Cümle içerisinde özel olarak vurgulanmak istenen sözler, kitap ve dergi adları ve başlıkları tırnak içine alınmaksızın hangi yöntem kullanılarak yazılabilirdi? Belirtiniz.

  • Cevap: Eğik yazıyla dizilerek gösterilebilir.

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 678 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!