Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf İpek Yolu Yayınları Fizik Kitabı Cevapları

11. Sınıf İpek Yolu Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 251 Cevabı

11. Sınıf İpek Yolu Yayınları Fizik  Ders Kitabı Sayfa 251 Cevabı

2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “11. Sınıf İpek Yolu Yayınları Fizik Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Ali Seyfi KOYUNCUOĞLU tarafından kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Aysel GÜNEY tarafından yapılmış.

11. Sınıf İpek Yolu Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 251 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

11. Sınıf İpek Yolu Yayınları Fizik Ders Kitabı Sayfa 251 Cevabı 

8. K noktasından serbest bırakılan m kütleli bir cisim, L noktasında limit hıza ulaşıyor. Buna göre, cismin M-N arasındaki kinetik enerji değişimi neye eşit olur? (g, yer çekimi ivmesidir.)
C) mgh D) 2mgh E) 4mgh

  • Cevap: A

9. K L K cismi, şekildeki konumundan serbest düşmeye bırakılıyor, L cismi ise aynı yükseklikten v0 büyüklüğündeki hız ile yatay olarak atılıyor. K cismi yere v büyüklüğündeki bir hızla çarptığına göre, L cisminin yere çarpma hızının büyüklüğü neye eşittir? (Sürtünmeler önemsizdir.)
A) v0 B) v C) v + v0 D) /v + v0 E) </v2 + v0

  • Cevap: E

10. K ve L cisimleri, vK ve vL hızlarıyla yukarıya doğru şekildeki gibi eğik olarak atılıyor. Buna göre, K’nin maksimum çıkış yüksekliğinin, L’ninkine oranı kaçtır? (Sürtünmeler önemsizdir.)
A) -1 B) -2 C) 1 D) 2 E) 4

  • Cevap: C

11. A hı v0 büyüklüğündeki hızla yukarıya doğru eğik atılan m kütleli bir cisim, şekildeki yörüngeyi izleyerek yere çarpıyor. Cismin yere çarpma hızını bulabilmek için v0, h1, h2 ve m niceliklerinden hangilerinin bilinmesi gerekli ve yeterlidir? (Sürtünmeler önemsizdir.)
A) Yalnız h2 B) v0 ve h, C) v0 ve h2 D) v0, h, ve m E)

  • Cevap: C
2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!