Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı

“4. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Tutku Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 77 Cevabı

1. Kişinin güzel ahlaklı olmasında dinin rolü nedir? Açıklayınız.

  • Cevap: Kişinin güzel ahlaklı olmasında dinin rolü büyük bir önem taşımaktadır. Dinimiz İslam bizlere sürekli olarak güzel ahlaklı olmak için adaletli Doğru sözlü emanete sahip çıkan Allah’ın emir ve yasaklarına uyan adaletli olan adaletsizlik karşısında dimdik duran bir Müslüman olmamızı öğütlemektedir. İşte İslam dininin bir kişiden istediği bu erdemli davranışlar Bir Müslümanın güzel ahlaklı olması için yeterli örnek davranışlar olarak kabul edilmektedir.

2. Güzel ahlaklı bir insan ne gibi özelliklere sahiptir? Söyleyiniz.

  • Cevap: Güzel ahlaklı bir insan birçok Erdemli davranışları ve özellikleri sahip olması gerekmektedir. Güzel ahlaklı bir insanda aranacak özellikler Doğru sözlü olması adaletli olması emanete sahip çıkması peygamber efendimizin sünnetleri Ne uyuması elinden dilinden namusum Annemin bir kişi olması adaletsiz karşısında dimdik durması yalan söylememesi anne ve babasına saygılı olması gibi birçok Erdemli davranış özellikler güzel ahlaklı insanlarda aranan özellikler olarak kabul edilmektedir. İslam dini Biz Müslümanlar’a güzel ahlaklı bireyler olmamızı ve insanlara örnek olmamızı tavsiye eder işte bu nedenle sürekli olarak güzel ahlaklı bireyler olmalı Güzel ahlakın özelliklerini takip etmemiz gerekmektedir.

3. İslam dininin, anne, baba ve kardeşler arasındaki ilişkilerde dikkat edilmesi gereken ilkelerine örnekler veriniz.

  • Cevap: İslam dininde anne ve baba ve kardeşler arasında ilişkilerde nasıl olması gerektiği hakkında ve gerekli kurallar ve öğütler hakkında Biz müslümanlar’a birçok Bilgi vererek bizleri aydınlatmıştır. İslam dininde Müslümanların anne ve babasına Öf Bile dememesi  onların sürekli olarak sözünü dinlemesi ve anne ve babanın çocuklar arasında Adaletli bir şekilde eğitim vermesi onların güzel ahlak vermesi Güzel isim vermesi önemli konular olarak bizlere nakledilmektedir.

4. Komşularla ilişkilerin sevgi ve saygı üzerine kurulması için nelere özen göstermek gerekir? Anlatınız.

  • Cevap: Komşularla ilişkileri sevgi ve saygı üzerine kurulması toplumsal yapının oluşturulması ve komşuluk Bağları’nı en üst seviyeye çıkarılması amacıyla dikkat etmemiz gereken önemli hususlardan 2 tanesidir. Komşularla ilişkilerin sevgi ve saygı üzerine kurulabilmesi amacıyla sürekli olarak birbirimizin sıkıntıları ve ihtiyaçları hakkında haberdar olmalı hediyeler götürmeli birbirimize yemek götürmeli örf ve adet gibi gürültü gibi konulara dikkat etmemiz gerekir ve komşumuzun malına veya rahatsız olacak bir şey yapmamız gerekmektedir. Komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi ve komşuluk hakkında birçok öğüt Dinimiz İslam da da bizlere öğütler vermiş ve dikkat etmemiz gereken konu hakkında uyarılarda bulunmuştur.

5. Dinimizde akrabalarla iyi ilişkiler içinde olmaya ve onlarla ilişkileri sürdürmeye ne denir?
A. İbadet
B. Ahlak
C. Sıla-i rahim
D. İyilik

  • Cevap: C

6. “Ben ancak güzel … tamamlamak için gönderildim.” hadisinde boş bırakılan yere hangi ifade getirilmelidir?
A. Ahlakı
B. Sözleri
C. Düşünceleri
D. İşleri

  • Cevap: A

7. Fâtiha kavramının anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A. Açılış
B. Sevgi
C. Okuma
D. İnanç

  • Cevap: A

8. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına da “Y” yazınız.

  • Cevap:

(Y) Dinimize göre akraba hakkı, anne baba hakkından daha önemlidir.
(D) Anne ve babamıza “öf” bile dememeliyiz.
(D) Öğretmenlerimize karşı nazik ve saygılı olmalıyız.
(Y) Fâtiha suresi, üç ayetten oluşur.
(Y) Fâtiha suresi, Kur’an-ı Kerim’in 7. suresidir.
(D) Güzel ahlaklı olmak, başkaları tarafından sevilmemizi sağlar.
(D) Peygamberimiz (s.a.v.), cennetin, annelerin ayakları altında olduğunu söylemiştir.
(D) Dinimiz, büyüklere saygılı olmamızı, küçüklere de merhametle yaklaşmamızı istemiştir.

4. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayıncılık Sayfa 77 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
angry
2
love
1
unlike
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!