Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 45

11. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 45 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 45

Bir petrol şirketine mühendis olarak iş başvurusunda bulunduğunuzu ve mülakat sınavını geçtikten sonra işe alım testi için çağırıldığınızı düşününüz. Testte aşağıdaki soruları açıklayarak cevaplamanız istenmektedir. Testinizdeki Birinci Aşama Soruları doğru cevaplarsanız, İkinci Aşama Sorusu’nu görmeye hak kazanacaksınız. Cevaplarınızı yazarak iş başvurunuzu tamamlayınız.

Birinci Aşama Soruları:

1. Şekildeki petrol tankının doldurulması için derinliğini ölçmeniz gerekmektedir ancak sabah arabanızla petrol depolama sahasına gelirken tüm ölçme aletlerinizi ofiste unuttuğunuzu fark ettiniz. Dijital kol saatinize baktınız ama geri dönüp aletlerinizi almak için artık çok geç! Arabanızı tekrar incelediniz ve yanınızda sadece bir vakumlama sistemi, bir kalem ve 4 adet tel zımbalama aleti olduğunu gördünüz. Mümkün olabilecek en hassas biçimde derinliği ölçmenizi istiyoruz, bu durumda ölçüm işlemini nasıl gerçekleştirirsiniz?

  • Cevap: Bu araçları kullanarak serbest düşme deneyi yaparsam derinliği hesaplayabilirim. Tankın üst bölümüne çıkarak kapağı açıp vakumlama sistemi ile tankın içindeki havayı boşaltırım. Sonra içeriye hava kaçırmamaya çalışarak bir adet tel zımbalama aletini kapağın hizasından tankın içine serbest bırakırım. Bıraktığım anda dijital saatimdeki kronometreyi çalıştırırım. Tel zımbanın yere düşüşünü gözlemler ve zımba yere çarptığı anda kronometreyi durdururum. Böylece yere düşme süresini ölçerim. Süreyi kullanarak tel zımbanın düştüğü yüksekliği hareket denkleminden hesaplarım. Bulacağım yükseklik tankın derinliğine eşittir.

2. Oluşturduğunuz yöntemde kullandığınız denklem ve hesaplamaları yazınız. Ölçtüğünüz derinliği ve tasarladığınız yöntemle bulabileceğiniz diğer bulguları matematiksel olarak ifade ediniz.
(g = 10 m/s2 alınız.)

  • Cevap:

3. Elde ettiğiniz sonuçlara göre tel zımbanın hareketine ait konum-zaman, hız-zaman ve ivme-zaman grafikleri çiziniz.

  • Cevap:

11. Sınıf Meb Yayınları Fizik Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 45 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!