Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 408

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 408 Cevapları Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Cevapları Sayfa 408

(Lubov Andreyevna ve Gayev; ikisi kalmışlardır. Bunu bekliyorlarmuşcasma birbirlerinin boynuna atılarak sessizce, işitilmekten sakınarak ağlarlar.)
GAYEV (Mutsuzluk içinde.) — Kardeşim, kardeşim benim…
L. ANDREYEVNA — Oh, sevgili, tatlı, güzel bahçem… Yaşamım, gençliğim, mutluluğum, elveda!.. Elveda!..
(Anyanın neşeyle çağıran sesi: “Anne!” Trofimovun neşeli canlı sesi: “Haydi!”)
L. ANDREYEVNA — Son kez bakayım duvarlara, pencerelere… Rahmetli annem bu odada dolaşmayı severdi…
GAYEV — Kardeşim, kardeşim benim!.. (Anyanın sesi: “Anne!” Trofimovun sesi: “Haydi!”)
L. ANDREYEVNA — Gidelim!.. (Çıkarlar.)
(Sahne boştur. Tüm kapıların kitlendiği, ardından arabaların hareket ettiği işitilir. Sessizlik. Bu sessizliğin ortasında ağaçlara inen baltanın boğuk sesi duyulur.)

Anton Pavloviç Çehov, Vişne Bahçesi

1. Metinde yazarın yaşadığı dönemden izler olduğunu söyleyebilmemiz için yazarın hayatı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Evet, yazarın hayatı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Her edebî metin; yazarının hayatından, kültüründen, edebî zevkinden ve dünya görüşünden izler taşır. Bu sebeple yazarın, sanatının oluşmasında etkili olan hayat hikâyesinin bilinmesi önemlidir. Ancak her edebî metin tamamen yazarın hayatını ve kişisel özelliklerini yansıtmaz.

2. Vişne bahçesinin satılması karşısında L. Andreyevna ve Varya’nın tepkilerini haklı buluyor musunuz? Siz olsaydınız nasıl bir tepki verirdiniz?

  • Cevap: Olası Cevaplar: L. Andreyevna ve Varyanın tepkilerini haklı bulmuyorum. Çünkü insanlar yaptıkları hataların bedelini ödemeyi göze almalıdırlar. Eğer yaptıkları hataları karşıya yüklemeyi alışkanlık hâline getirirlerse bu durum yeni yanlışları beraberinde getirir.
    L. Andreyevna ve Varya’nın tepkilerini haklı buluyorum. Çocukluklarının geçtiği, anılarının olduğu çiftliklerinin satılması ve vişne ağaçlarının kesilmesi kahramanları derinden etkilemiştir.
    Hayır, yazarın hayatı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmez. Çünkü sanatçılar eserlerinde hayatlarından, kültürlerinden, yaşadıklarından vb. ipuçları verirler. Bu ipuçlarından yola çıkarak sanatçıların yaşamları hakkında çıkarımlarda bulunabiliriz.

3. Bu metni okuduktan sonra sizde Anton Çehov’un hayatını ve eserlerini okuma isteği uyandı mı? Neden?

  • Cevap: Olası Cevaplar: Evet, okuma isteği uyandı. Çünkü sanatçılar, eserlerinde dönemlerini yansıtırlar. Bu metinde de bir ailenin yaptıkları yanlışlar sebebiyle yavaş yavaş batarken, dibe vurmuş bir başka ailenin yükselişi merak uyandırıyor. Hayır, uyanmadı. Edebi eserlerin kurmaca olduğu gerçeği benim sanata ve sanatçıya bakışımı olumsuz etkiliyor.

4. Günümüzde yaşanan pandemi ve pandeminin toplumda bıraktığı etkiler, gelecekte tiyatroların konusu olabilir mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Olası Cevap: Edebiyat ürünleri yazıldığı dönemin zihniyetini, gerçeklerini geleceğe taşıyan önemli belgelerdir. Dolayısıyla pan- demi gerçeği ve onun toplumda bıraktığı etkiler tiyatronun konusu olabilir. Çünkü insanlar yaşamın gerçeklerini, sanatın her dalını kullanarak sonraki nesillere aktarmak ister.

11. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 408 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları

Deprecated: usort(): Returning bool from comparison function is deprecated, return an integer less than, equal to, or greater than zero in /home/evvelcevap.com/public_html/wp-content/plugins/mk-reaction-v2a/inc/class-reactions.php on line 228
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!